Читај ми!

Васић и Марјановић: Једва чекамо почетак трка на ОИ

Српски веслачи Милош Васић и Марко Марјановић рекли су да су спремни и да једва чекају почетак такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Упркос променљивим временским условима на регатној стази у Лагуни Родриго де Фреитас српски двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик, односно дубл скул у саставу Марко Марјановић и Андрија Шљукић по плану обављају завршне тренинге пред старт регате на 31. Олимпијским играма.

"Тренинге обављамо како смо и планирали, спремни смо и једва чекамо почетак регате. У ових неколико дана смо видели шта можемо да очекујемо када су у питању временски услови. Наиме, стаза је због јаког ветра у два наврата била затворена тако да смо морали да коригујемо термине тренинга", рекао је млађи члан двојца без кормилара Милош Васић.

Васић, који је пре четири године у Лондону веслао у четверцу без кормилара и заузео 10. место у кончаном пласману, навео је да у Олимпијском селу све функционише "мање-више како треба".

"Задовољни смо смештајем, храном и осталим стварима. Међутим, фокусирани смо једино на такмичење и на то да на најбољи начин отворимо наш наступ у Рију", рекао је Васић.

И старији члан дубл скула Марко Марјановић навео је да се тренинзи, упркос временским условима, одвијају по плану.

"Тренинзи иду добро, а успевамо да спојимо оне на води што је успех с обзиром да је време веома променљиво, па је стаза, због јаког ветра, час затворена час отворена. Међутим, на то смо били припремљени и то смо очекивали будући да је Рио приморски град", казао је Марјановић, дебитант на Олимпијским играма.

"Услови и на стази, али и у Олимпијском селу мало шкрипе, али то није ништа што превише утиче на нас. Ипак, из дана у дан све је боље по том питању. Полако нас пролази и умор, обојица смо спремни и једва чекамо трке", рекао је Марјановић.

Жреб квалификационих група обавиће се у четвртак увече.

Олимпијске игре у Рију званично ће бити отворене у ноћи између петка и суботе, а српски веслачи ће пропустити церемонију свечаног отварања будући да дан касније почињу такмичење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару