Део српских олимпијаца отпутовао у Рио

Стонотенисер Александар Каракашевић рекао је да ће у Рио де Жанеиру много тога зависити од жреба, као и да би хтео да се опрости добрим резултатом на Олимпијским играма.

Kаракашевић је са 40 година (у децембру пуни 41) други најстарији члан тима Србије, после Стевана Плетикосића, који има 44. Стонотенисер је данас био у групи спортиста који су кренули пут Рија, међу којима су били и тенисерка Александра Крунић, бициклиста Иван Стевић и пливачица Ања Цревар, најмлађа чланица екипе.

"Код нас много тога зависи од жреба. Дакле, прво морам да видим жреб да бих видео шта могу и докле могу. Наравно, уз добру игру је све могуће. Ја сам преискусан, а не искусан. Ово је најлакши турнир за мене, игра се једна партија дневно, не можеш да се умориш, увек си свеж. Све је могуће. Сад наравно тешко је рећи медаља или било шта, али да прођем два кола и уђем у 16, то би био озбиљан резултат", рекао је Каракашевић новинарима на аеродрому у Беораду.

Он је на питање шта његова деца очекују од њега шаљиво одговорио "да се вратим што пре", али је онда казао и какве су му амбиције.

"Не само деца, него моја породица, сви очекују више од мене, да се покажем боље него прошли пут, јер сам прошли пут (пораз у другом колу у Лондону) одиграо можда и најгоре у каријери, и то је једна тешка успомена. Хтео бих да се опростим добрим резултатом на Олимпијским играма", рекао је Каракашевић.

Бициклисти Ивану Стевићу ово ће бити четврте Олимпијске игре, а на њих одлази иако је пре нешто више од месец дана имао тежак удес на Трци кроз Србију.

"Осећам се одлично какав сам био пре четири-пет недеља. Имао сам четири прелома, кључна кост, лопатица и два ребра. Сада сам одличан. Функционишем нормално захваљујући сјајним људима који су ми помогли. Нисам 100 одсто спреман, али успели смо да за кратко време да се вратимо на неки ниво", рекао је Стевић.

У Рију ће у бициклизму наступати најбољи светски такмичари.

"Нажалост, нама је стаза окренута брдским возачима, а то су, рецимо, Крис Фрум, Наиро Кинтана, Алберто Контадор, који долазе са Тур де Франса. Ту сам мало хендикепиран, нисам имао адекватну припрему, али, што каже мој бата Кале (Каракашевић), играм на карту искуства. Ово ми је четврти наступ на Олимпијским играма и уздам се мало у срећу. Код нас је такмичење један дан, 250 километара и нема исправки. Ако се погодим са добрим ногама, све ће бити добро. Ако не буду добре ноге, онда не може да се очекује велики резултат", рекао је Стевић.

Његов тренер Радомир Павловић рекао је да је после пада на Трци кроз Србију хтео да прекине трку и води га у болницу, али је Стевић наставио.

"После смо морали и болницу и седам дана после тога био је оперисан, а већ 10 дана после тога био је на бициклу", рекао је Павловић.

У џудоу ће наступити Александар Кукољ, који је пласман на Игре обезбедио као 12. на светској ранг-листи у категорији до 90 килограма.

"На Игре иду првих 22, плус неке континенталне квоте, тако да ће у мојој категорији бити 32 такмичара. Џудо је специфичан спорт јер на њему баш свашта може да се деси и ја се у то уздам", кратко је рекао Кукољ.

Његов тренер Никола Милошевић био је нешто конкретнији.

"Аца и ја нисмо неки спортисти који много причају. Ми пуштамо да наши резултати и партије причају. Јесам оптимиста, али готово да не размишљам о резултату, већ само о томе да стигнемо у Рио и да тамо пружимо најбољу партију. Ранг-листа и његови резултати у последње време говоре да може много, чак и до медаље", рекао је Милошевић.

Најмлађи члан српског тима биће Ања Цревар, која је у мају напунила 16 година и која ће наступати на 400 метара слободно.

"Немам нека превелика очекивања. Надам се да ћу поправити време. Ово ће за мене стварно бити једно велико искуство и надам се да ће све добро да прође", рекла је Цреварова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару