"Делфини": Навикли смо на притисак, желимо злато

Репрезентативац Србије Филип Филиповић рекао је да његова селекција има право да се нада златној медаљи на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али је оценио да је конкуренција у тимским спортовима највећа управо у ватерполу.

"Освежили смо се мало после припрема и интензитета који је био ударнички до пре пар дана. Сваки олимпијац који крене пут Рија мора да сања или макар да се нада највишем одличју. Ми нисмо изузетак, поготову што имамо права на оптимизам с обзиром на резултате које смо остварили у протеклом периоду", рекао је Филиповић агенцији Бета на последњем тренингу пред полазак.

Србија је актуелни светски и европски првак, пошто је ове године други пут одбранила титулу. "Делфини" су се већ навикли на притисак и огромна очекивања јавности.

"Притисак је још већи у односу на сва остала такмичења. Волели бисмо овог пута одемо одемо без притиска, а то је немогуће. Сви од нас очекују злато, а подсетићу вас да је највећа конкуренција у тимским спортовима у Рију управо у ватерполу, јер осам екипа конкурише за медаље. Мислим да нас сви остали проглашавају за прве фаворите само да би нам отежали, али, ето, осим нас нема ту неких превеликих фаворита", рекао је Филиповић.

"С обзиром на важност турнира, мислим да нисмо баш толики фаворити у односу на остале, а наравно да ћемо се трудити да се у току шампионата дижемо и да докажемо, пре свега себи, колико вредимо и да овај ватерполо који играмо последњих година није случајно најбољи на планети", додао је он.

Милош Ћук је нешто више од 12 сати пред полазак рекао како се осећа.

"Што се мене тиче, у питању је само нестрпљење. Само да кренемо, да стигнемо, да се сместимо и да то почне. Само сам нестрпљив", рекао је Ћук.
Он је рекао да ће Србији бити теже самим тим што је најуспешнија селекција на свету последњих година.

"Навикли смо на притисак, не можеш да будеш шампион ако не знаш да се носиш са притиском. То то смо фаворити значи да ће нам бити теже и да ће сви хтети нас да победе. Биће нам теже, али нема шта, ако хоћемо да будемо најбољи, онда морамо да будемо најбољи у свему", рекао је Ћук.

Он није могао да оцени шта би био успех, а шта неуспех за српски тим.

"Бићу искрен, трудим се да уопште не размишљам о тим стварима. Не желим да размишљам шта је успех, шта неуспех. За мене је успех најсјајније одличје, поготово после свега што је било после нас, али не могу да кажем да је медаља са Олимпијских игара неуспех", рекао је Ћук.

Ватерполисти у суботу у подне полазе пут Рија, а данас су тренирали на отвореним базенима у Кошутњаку. Пре тога су разговарали са новинарима и сликали се. Завод за спорт Србије донео је "делфинима" торту, сокове и шампањац пред испраћај у Рио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару