Крунисање "краља" у Београду

Престоница Србије била је средином маја и престоница европске кошарке, током одржавања Фајнал-фора Евролиге. Иако су масовним доласком у Србију свом тиму направили "домаћинску" атмосферу, навијачи турског Фенербахчеа се на крају нису радовали, већ су ловорике и десету, јубиларну, титулу најбољег на Старом континенту однели кошаркаши мадридског Реала. Погледајте мини-филм са овог спектакла и изјаве играча (Кузмић, Радончић и Рејес), тренера Пабла Ласа и председника "краљевског клуба" Флорентина Переза ексклузивно за "Продужетак".

Финални турнир најјачег кошаркашког такмичења у Европи одржан је у Београду, а десету, јубиларну, титулу првака Старог континента освојио је Реал Мадрид. Ево кратке приче у "Продужетку"...

Све је кренулo са Калемегдана, а наставило се у освеженој београдској Штарк арени.

Тамо су најбројнији били турски навијачи, који планирали две победе, али су се радовали само једном, у првом полуфиналу против Жалгириса (76:67).

У другом полуфиналу је Реал, рутински рекло би се, савладао индиспониране милионере из Москве (92:83).

Совјетски обрачун за треће место припао је Жалгирису, нашег Васе Мицића.

Велико финале, у жуто обојеној Арени, донело нам је одличну кошарку, али је у својеврсној међусобној борби за десету титулу најбољег у Европи, Реал Мадрид био бољи од Жељка Обрадовића.

Титулу најбољег играча Фајнал-фора, као и остале главне награде, понела је будућа НБА звезда Лука Дончић.

Пехар су заједно подигли капитен Фелипе Рејес и вођа тима Серхио Љуљ, који је потом скинуо и понео мрежицу за успомену.

Најсрећнији Србин те вечери на паркету Арене био је Огњен Кузмић, центар "краљевског клуба", а момак који је одрастао у Зрењанину, црногорски репрезентативац Дино Радончић такође није крио одушевљење.

Капитен Рејес је био поносан на свој тим, који је издражао много повреда, а у ексклузивној изјави за "Продужетак" први човек Реала Флорентино Перез изразио је велико задовољство због кошаркашке "Ла Десиме".

На крају свега, одговарајући на наше питање о овој титули у Београду, харизматични Пабло Ласо, тренер шампиона Европе, рекао је ће се са супругом сигурно вратити у Београд, али како би га доживео и упознао – без кошарке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво