Читај ми!

Олимпијци Србије допутовали у Пјонгчанг

Олимпијски тим Србије допутовао је у Пјонгчанг у Републици Кореји на 23. Зимске олимпијске игре које ће бити одржане од 9. до 25. фебруара.

Тим Србије чине спортисти Невена Игњатовић, Марко Вукићевић, Марко Стевовић и Дамир Растић који ће наступити у алпском скијању и скијашком трчању. Такмичаре ће пратити тренери Милош Томић, Матиц Јераша и Тихомир Милосављевић, а у Мисији ОКС у олимпијском селу биће још и Шеф Мисије, Дамир Штајнер и др. Горан Васић задужен за медицинску бригу о члановима Олимпијског тима Србије.

Такмичења за спортисте Србије почињу наступом Марка Вукићевића и Марка Стевовића у  недељу, 11. фебруара такмичењем у спусту.

Невени Игњатовић, која је прошле недеље освојила 6. место у супер комбинацији (слалом и Супер Г) Светског Купа, и тиме направила историјски резултат у алпском скијању за Србију, ово ће после Ванкувера 2010. и Сочија 2014. године, бити треће учешће на Зимским олимпијским Играма. Такмичиће се у алпској комбинацији, велеслалому, слалому, супер Г и спусту. Програм за Невену почиње од понедељка, 12. фебруара наступом у спусту.

Марко Вукићевић је 2017. године освојио прво место у генералном пласману Купа Јужне Америке у спусту и супер Г-ију. Ово ће после Сочија 2014, бити његово друго учешће на Играма.

Марко Стевовић је најмлађи члан Олимпијског тима и ово ће за њега бити први наступ на Играма. На Универзијади у Казахстану 2017. године Марко је заузео 7. место у велесалому, био је и учесник зимског ЕYОФ-а 2013. године када је заузео 18. место у слалому, и до сада је два пута наступио на светском првенству. У јуниорској конкуренцији 2014. године и у сениорској 2017. године.

Марко Вукићевић и Марко Стевовић ће наступити у алпској комбинацији (велеслалому, слалому, супер Г и спусту).

Дамир Растић ће се такође први пут такмичити на Олимпијским борилиштима. Он ће наступити у дисциплинама скијашког трчања: спринт класик и 15км, а његова прва трка је на програму  у уторак, 13. фебруара 2018.

Испраћају Тима на аеродрому „Никола Тесла" је присуствовао Владета Радивојевић, члан Изврног одбора Олимпијског комитета Србије и председник Скијашког савеза Србије.
Пјонгчанг ц́е током Зимских олимпијских игара, угостити спортисте и званичнике у два Олимпијска села. Пјонгчанг Маунтин Кластер је новоизграђени стамбени комплекс од 15 вишеспратних објеката са пратећим садржајима који се налази на 727-735 метара надморске висине, и који ће моћи да прими 3.500 спортиста и званичника. У  њему ће током одржавања 23. Зимских Олимпијских игара бити смештени сви чланови Тима Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару