Ватерполисти свесни да више не сме бити грешака

Ватерполо репрезентативци Србије у дуелу са селекцијом САД водиће вероватно одлучујућу битку за друго место у Б групи.

После убедљивог пораза од Хрватске репрезентација Србије већ се опростила од првог места и сада ће настојати да у следећим утакмицама обезбеди другу позицију, како би у четвртфиналу играла се мало лакшим противником, трећепласираном екипом из А групе, највероватније селекцијом Шпаније.

Један од искуснијих играча у нашем тиму Вања Удовичић сматра да је Србија у претходна два кола показала бројне слабости и да је дуел са САД последња прилика да их исправи.

"Сматрам да под хитно нешто морамо да променимо. Играмо са много осцилација и то је недопустиво у сударима са јаким светским тимовима. Против Немаца смо се провукли некажњено, али су Хрвати то умели да искористе", рекао је Удовичић. Он у високом поразу против Хрватске види и "добру страну медаље".

"Можда нас та катастрофа дозове памети. Имамо квалитет и није спорно да много можемо, али то морамо да потврдимо и у базену.Можда је баш селекција САД прави противник да се поново уздигнемо", рекао је Удовичић.

Искусни ватерполиста истиче да је следећи противник нашег тима веома амбициозна екипа.

"Они су овде допутовали са високим циљевима и после победе над Италијом желе да освоје друго, или чак прво место у групи. Морамо да будемо озбиљни и не смемо им дозволити да нас изненаде", закључио је Удовичић.

Дугогодишњи члан државног тима Дејан Савић подсећа да је Србија у дуелу са Хрватском играла недопустиво лоше у одбрани.

"Меч смо изгубили управо у том сегменту игре. Оставили смо им пуно отворених шутева, што су они умели да казне. Против САД не смемо да поновимо такво издање у одбрани, уколико желимо победу", изјавио је он.

Савић је истакао и да наш тим мора да буде много концентрисанији у моментима када има играча више у базену, али и током читавог сусрета.

"Имамо много падова у игри. На последњем мечу били смо лоши у другој и трећој четвртини, док смо против Немаца лоше почели утакмицу. Надам се да ћемо против САД све делове одиграти истим темпом", навео је 33-годишњи ас.

Селектор репрезентације Дејан Удовичић слаже се са играчима да је у дуелима са јаким селекцијама неопходно играти без осцилација.

"Против Хрвата смо повели, а онда стали. Таква ситуација не сме да нам се понови у следећим утакмицама. Играчи су свесни грешака и спремни су да их исправе. Пораз од Хрватске неће бити страшан, ако из њега извучемо поуке и применимо их против следећих ривала, почев од селекције САД", закључио је Удовичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару