Ватерполисти крећу ка олимпијском одличју

Сјајна генерација српских ватерполиста дуелом против све боље екипе Немачке кренуће сутра у поход на још један трофеј у пребогатој ризници медаља са најзначајнијих светских такмичења.

 

Екипа, коју предводи капитен Владимир Вујасиновић, а чију окосницу већ годинама чине Дејан Савић, Александар Ћирић, Александар Шапић и Денис Шефик, на Олимпијским играма у Сиднеју освојила је бронзану, док је на прошлом олимпијском турниру, после невероватног преокрета Мађара у последњој четвртини, морала да се задовољи сребрном медаљом.

Вујасиновић и другови у Пекингу ће, међутим, бити лишени помоћи саборца из свих великих такмичења у последњој деценији Данила Икодиновића, који се успешно опоравља од тешке саобраћајне несреће, али ће им сазнање да играју и за повређеног пријатеља представљати додатну инспирацију за нови успех. Велики хендикеп представља и одсуство повређеног Слободана Никића.

Први противник српских "делфина" селекција Немачке, након скоро више од једне деценије стагнације ,на Олимпијским играма у Атини освајањем петог места најавила је повратак у светски врх.

Немци су од тада редовни учесници највећих светских такмичења, и по правилу на скоро сваком од њих успевају да загорчају живот неком од фаворита за медаљу.

Најзначајније успехе од последњих Игара у Атини Немци су направили у Светској лиги, када су 2005. и 2007. успели да стигну до трећег, односно четвртог места.

Генерација коју предводи искусни 40. годишњи голман Александер Чигир налази се у зрелим годинама и турнир у Пекингу представља један од последњих покушаја да оставе дубљи траг на међународној сцени.

Селектор репрезентације Србије Дејан Удовичић нагласио је да му меч са Немачком представља одличну прилику да провери стање екипе у више сегмената.

"Видећемо како су се играчи навикли на временску разлику и климу. Ми смо уочи доласка у Пекинг неко време боравили у Сеулу, како би се играчи што боље адаптирали, али овде нас је клима потпуно изненадила. Осећамо се као у експрес лонцу. Верујем, ипак, да то неће утицати на играче, казао је шеф стручног штаба српске репрезентације.

Он је нагласио да су играчи свесни обавеза у дуелу са Немачком и да верује да противник неће бити потцењен.

"Имамо довољно искусних играча, који знају како се приступа сваком противнику. Немачка је добар тим, али наш квалитет је свима познат и морамо да победимо ако желимо да направимо добар резултат у Пекингу", закључио је Удовичић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару