Селектор одбојкашица задовољан тренутном формом

Терзић задовољан

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је, седам дана уочи почетка Олимпијских игара у Пекингу, да је задовољан формом државног тима,

Терзић је напоменуо да је, према плану стручног штаба, најбитније да наше одбојкашице буду потпуно спремне за четврфинални сусрет, који ће одлучивати о евентуалној борби за олимпијску медаљу.

"На Олимпијским играма учествују најбоље екипе са максималним амбицијама, па би због тога било јако неозбиљно обећавати медаљу", поручио је Терзић на конференцији за новинаре на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута у Кину.

Генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Слободан Милошевић истакао је да су једино на одбојкашким турнирима у конкуренцији за освајање одличја селекције са четири континента.

"Тај податак говори да је одбојка спорт који широм света напредује крупним корацима и да је конкуренција за медаљу на Играма у Пекингу изузетно јака", оценио је Милошевић.

Капитен српске репрезентације Весна Читаковић - Ђуришић подсетила је да наш државни тим дебитује на Олимпијским играма и додала да је то у "каријери свих нас највећи изазов".

"Нико од нас не зна какав је осећај бити учесник Играра, а у Пекингу се са тим морамо изборити", рекла је Читаковић - Ђуришићева.

Јелена Николић је нагласила да је олимпијски мото "важно је учествовати" за наше најбоље одбојкашице важио на квалификационим турнирима, а да сада, када су се пласирале на најзначајније такмичење, амбиције расту.

"Било би лепо да се вратимо са медаљом. У сваком случају, пружићемо максимум, па шта буде", изјавила је Николићева.

Чланови стручног штаба и репрезентативке Србије данас су кренули пут Пекинга, а последњу фазу припрема обавиће у трећем по величини кинеском граду, Тјенцину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару