Терзић: Нисмо на правом путу

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је после пораза у четвртом колу олимпијског турнира од Италије (3:0), да је све више забринут због игре свог тима.

"Неке ствари у којима смо били најјачи на претходним такмичењима, сада не можемо да изведемо, поготово ту мислим на контранапад. Остало је да се и даље спремамо за четвртфинале, али мислим да ово није прави пут. Требало би да играмо све боље и боље из меча у меч, ако желимо да у четвртфиналу стигнемо до циља који смо зацртали, а нама се дешава супротна ствар", рекао је Терзић.

Он је нагласио да је незадовољан игром свих одбојкашица и да сви, укључујући и њега, сносе подједнаку одговорност за лоше издање на мечу са Италијом.

"Код нас се дефинитивно види да више није у питању да тактичке елементе не можемо да спроведемо, већ да нам пре свега проблеме праве технички сегменти. Дефинитивно је тачно да екипа Србије нема радост у терену, да не показује мотив и жељу који су постојали на претходних неколико такмичења и не знам шта је разлог за такав приступ игри", казао је селектор нашег државног тима.  Терзић је рекао како се нада се да ће у следећим сусретима бити боље, и поновио да је скептичан, пошто се на такав начин тешко долази до боље игре".

Српска репрезентативка Наташа Крсмановић истакла је  да је наш тим само на моменте имао жељену игру. "Међутим, то није дуго трајало, имали смо пуно падова. Прво освојимо серију поена, па онда пустимо противнику да он то учини. Чини ми се да смо имале периоде добре игре и надам се да ћемо успети да их повежемо и да ћемо доћи до игре каква је била на светском и европском шампионату, што сви чекају. Жао ми је што смо изгубили, пошто Италијанке можемо да добијемо. Оне нису физички надмоћније као Бразилке и са њима можемо да се надмећемо", закључила је Крсмановић.

Ивана Ђерисило упоредила је игру српске репрезентације са дизел мотором.  "Палимо тек на половини сета. Противник води са 16:8, а ми тек тада почињемо да се будимо. Често стартујемо из минуса и то морамо да поправимо", рекла је она.  Ђерисилова је навела и да екипа игра под великим притиском. "Свака победа је очекивана, а сваки наш пораз представља изненађење. Ово су нам прв Олимпијске игре и прилично смо стегнуте", рекла је она.

Јована Бракочевић се сложила са њом да наш државни тим има превише осцилација.

"Кренемо егал прва три, четири поена, а онда са неколико глупих грешака дозволимо противнику да се одлепи. То је недеостатак концентрације и на томе морамо да радимо. Види се неки помак у игри и верујем да ћемо у следећем мечу са Русијом бити много боље, закључила је Бракочевићева.

Капитен српске репрезентације Весна Читаковић подсећа да је наш тим прилично трапаво играо у завршници сетова.  "Почињале смо да играмо тек од другог техничког тајм-аута. Долазиле смо до егала, али смо завршницу трапаво играле. Биле смо слабије на пријему, који је често био расејан и нисмо имале препознатљиву мирноћу. На моменте смо играле јако добро, али је то било недовољно за победу", закључила је Читаковићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару