Други пораз српских одбојкашица

Женска одбојкашка селекција Србије доживела је други пораз у групи Б на турниру у Пекингу, пошто је од селекције Италије изгубила са 3:0, по сетовима, 23:25,20:25 и 19:25.

Србија: Николић 11, Бракочевић 12, Ђерисило 8, Крсмановић 7, Молнар, Весовић, Огњеновић 3, Читаковић-Ђуришић 3, Симанић, Малагурски, Вељковић, Ћебић.

Италија: Кроче, Сентони 6, Гуиђи, Бараца 5, Секоло, Кардуло, Ортолани 4, Пићинини 11, Ферети, Ло Бјанко, Агуеро 19, Ђиоли 11.

Осим почетка првог сета, Италијанке су биле много боље у овом делу меча. Након нерешеног резултата 3:3, селекција Италије направила је серију од 5:0 и на први технички тајм-аут отишла са убедљивим вођством 8:3. У завршници првог сета изабранице Зорана Терзића ипак су успеле да приђу на само поен заостатка (18:19), али нису имале снаге за потпуни преокрет.

Почетак другог сета личио је на први део утакмице. Италијанке су се поново боље снашле и веома брзо повеле са 8:3. Убедљиво вођство одбојкашице Италије успеле су да задрже до краја сета, а само у једном тренутку Србија је успела да смањи на 18:22.

У трећем сету српске одбојкашице су почеле да играју боље, па су на почетку имале минимално вођство (7:6). Половином трећег сета, међутим, Италијанке су направиле серију од 3:0 и повеле су са 14:11. У наставку је њихова предност била још већа, па је на крају Италија тријумфовала са 25:19.

У претходним мечевима ове групе, наше репрезентативке забележиле су победе над селекцијама Казахстана и Алжира и доживеле пораз од Бразила. Из групе Б, у четвртфинале су се, поред наше, пласирале репрезентације Италије, Бразила и Русије.

Следећу утакмицу најбоље српске одбојкашице играју у недељу 17. августа против Русије.

Табела:

Бразил 4 4 0 12:0 8

Италија 4 4 0 12:1 8

Русија 4 2 2 7:6 6

Србија 4 1 3 6:7 5

Казахстан 4 0 4 1:12 4

Алжир 4 0 4 0:12 4

У последњем колу у недељу се састају: Казахстан и Алжир, Италија и Бразил и Србија и Русија

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару