Терзић: Алжир, ипак, није на нашем нивоу

Одбојкашице Србије сложне су у оцени да је победа над Алжиром од 3:0 у другом колу Олимпијског турнира у Пекингу, након које су обезбедиле пласман у четвртфинале, донела спокој пред одлучујуће мечеве у групи.

Наташа Крсмановић је нагласила да је утакмица имала велику важност за наш тим, пошто је победа у њој доносила пласман у четвртфинале олимпијског турнира.

"Биле смо свесне да Алжир није противник од кога треба да страхујемо, али смо се добро припремиле за меч. Сада лакше улазимо у следеће дуеле и верујем да ћемо обезбедити добру позицију пред четвртфинале", казала је она.

Капитен репрезентације Весна Читаковић истакла је да јутарњи термин играња меча није одговарао нашем тиму.

"Знале смо да противник неће бити нимало наиван и да морамо да уђемо максимално концентрисане, поготово што се меч играо у 10 ујутру. Задовољна сам што смо га завршиле на најбољи могући начин", казала је Читаковићева.

Ивана Ђерисило наводи да је дуел са Алжиром био мало јачи тренинг за наш тим пред предстојећи дуел са Бразилом.

"Алжир није екипа која може да извуче максимум из нас. Играле смо таман колико треба да се одради једна рутинска победа и да нам се не пољуља самопоуздање. Данас дефинитивно није било проблема са противником", изјавила је Ђерисилова.

Јована Бракочевић сматра да је наш тим одиграо одлично, с обзиром на тода ништа није знао о противнику.

"Једина информација коју смо имале била је да играју у Француској. Нисмо им дозволиле да нас непријатно изненаде. На почетку трећег сета спречиле смо их да се разиграју и рутински смо завршиле меч!, казала је Бракочевићева.

Селектор српске репрезентације Зоран Терзић нагласио је да је Алжир одиграо веома добро и да је он очекивао да ће наше девојке лако доћи до победе.

"Меч је с једне стране био важан пошто нам је победа доносила пласман у четвртфинале, а с друге стране Алжир није противник на нашем нивоу. Били смо свесни да ће утакмица имати ток који имала и била је добра за наш тим, пред много јаче и важније дуеле", казао је српски селектор, а затим и похвалио тимску игру противника.

"Алжир је играо пожртвовано у одбрани и терао нас да зарадимо сваки поен. Алжирке морају још пуно тога да уче, али имају једну добру страну, што знају да играју као тим и на томе им треба честитати", закључио је Терзић.

Шеф стручног штаба алжирског државног тима Мулуд Ихеђи рекао је да је незадовољан игром своје екипе.

"Очекивао сам да ћемо пружити јачи отпор. Очигледно је да ћемо морати нешто значајно да променимо за следећи меч. Србија је веома јак тим, један од најјачих у Пекингу", закључио је Ихеђи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару