Без победе у првом мечу

Фудбалска репрезентација Србије играла је у Шангају нерешено са Аустралијом 1:1 на почетку такмичења у Групи А на Олимпијским играма у Пекингу.

Србија је током целе утакмице била бољи тим, али је Аустралија прва стигла до гола. Стрелац је у 69. минуту био Рубен Задкович. Изједначење Србији донео је Слободан Рајковић голом у 78. минуту. Другу утакмицу Групе А касније данас одиграће Аргентина и Обала Слоноваче.

 Србија ће наредну утакмицу турнира играти у недељу, 10. августа са Обалом Слоноваче, а три дана касније одмериће снаге са Аргентином.

 Србија је доминирала од самог почетка дуела са Аустралијом, имала теренску иницијативу и више прилика за гол. Најопаснији по гол "кенгура" у првом полувремену био је Зоран Тошић чији је први покушај, после доброг додавања Душана Тадића петом, изблокирао Николај Топор-Стенли. Тошић се у 24. минуту опробао и са дистанце, али је био непрецизан. Најближи поготку фудбалер Партизана био је у 37. минуту, када је ухватио волеј са 20 метара, али се лопта о пречку одбила нешто испред гол линије противника. Последњу прилику у првом полувремену Тошић је имао у судијској надокнади када је поново шутирао ван казненог простора, али је његов покушај зауставио голман Аустралијанаца Адам Федеричи.

Аустралијанци су, са друге стране, имали две прилике, обе у финишу полувремена. Прво је Метју Шпирановић прошао поред тројице српских играча, али је голман Србије Владимир Стојковић лако одбранио његов шут са ивице шеснаестерца. Арчи Томпсон је у 45. минуту имао још бољу прилику, али је после корнера са пет метара главом пребацио гол. Напади Србије наставили су се и у другом полувремену, а Тошић и Љубомир Фејса су у 62. и 68. минуту пропустили добре шансе да са 15-ак метара доведу свој тим у вођству. Обојица су били непрецизни.

Србија је за пропуштене прилике била кажњена већ у наредном контранападу. Дејвид Карни је са леве стране упутио приземан центаршут, Стојковић је успео да заустави шут Никите Рукавицје, али не и Задковича, кога су српски одбрамбени фудбалери оставили потпуно самог на супротној стативи.  Прву прилику за изједначене Србија је имала у 72. минуту када је Федеричи одбранио шут Александра Коларова из слободног ударца са 20 метара. "Кенгури" су два минута касније могли и да дуплирају вођство, али је"резервиста" Кристијан Селески после соло продора погодио стативу. 

Србија је потом повратила контролу над игром и до изједначње стигла после корнера Александра Живковића са леве стране. Рајковић је био највиши у скоку и главом лопту сместио иза леђа Федеричија. Фудбалери Србије су до краја утакмице имали још неколико прилика за победнички гол, а најбољу је у 87. минуту пропустио Миљан Мрдаковић, који је после новог корнера Живковића са леве стране лопту примио на груди, али је, иако неометан, из волеја шутирао високо преко гола. 

У осталим утакмицама постигнути су следећи резултати:

ГРУПА А:

Обала Слоноваче - Аргентина 1:2 (0:1)

У другом колу 10. августа састају се: Аргентина - Аустралија, Србија - Обала Слоноваче

ГРУПА Б:

Јапан - САД 0:1

Холандија - Нигерија 0:0

У другом колу 10. августа састају се: Нигерија - Јапан и САД - Холандија

ГРУПА Ц:

Бразил - Белгија 1:0

Кина - Нови Зеланд 1:1 (0:0)

У другом колу 10. августа састају се: Нови Зеланд - Бразил и Кина - Белгија

ГРУПА Д:

Хондурас - Италија 0:3

Јужна Кореја - Камерун 1:1 (0:0)

У другом колу 10. августа састају се: Камерун - Хондурас и Италија - Јужна Кореја.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару