Селектори разочарани одлуком ЦАС-а

Селектор фудбалске репрезентације Аргентине Серхио Батиста истакао је да Лионел Меси жели да на Олимпијским играма у Пекингу игра за репрезентацију своје земље.

Меси је присуствовао припремама "гаучоса" за Олимпијске игре, али је Суд за арбитражу у спорту данас пресудио да клубови нису обавезни да играчима дозволе да наступе у Пекингу.

Суд је такву одлуку донео када су се три европска клуба, укључујући и Месијеву Барселону, жалила на саопштење Светске фудбалске федерације  по којем екипе морају да играчима старим до 23 године дозволе да играју у Пекингу.

"Меси ће сигурно бити у стартној постави за сутрашњу утакмицу са Обалом Слоноваче. Сигуран сам да ће са нама бити до краја такмичења", рекао је Батиста, који је већ саопштио састав тима за дуел са Обалом Слоноваче.

Меси је, као што се и очекивало, заузео место у стартној постави. Батиста је најавио да ће представници Фудбалског савеза Аргентине покушати да Барселону наговоре да Месија ослободи обавеза током Олимпијских игара.

Одлука ЦАС-а, такође, могла би да и остале клубове охрабри да траже да им се играчи врате из Кине.

"Не разумем зашто је одлука донета дан пре почетка такмичења. Већ неколико година знамо за Олимпијске игре", рекао је француски тренер Жерар Жили, који у Кини предводи репрезентацију Обале Слоноваче.

Извршни директор Међународног олимпијског комитета за олимпијске игре Гилберт Фели оценио је да је одлука ЦАС-а "жалосна за спортисте" и за то окривио нејасна правила Фифе.

"Спортисти су овде и сањају олимпијске игре. Волели бисмо да видимо појашњење прописа како би млади играчи убудуће могли да играју на турниру", рекао је Фели.

"Овде говоримо о тројици спортиста. У осталим земљама клубови су играчима дозволили да играју у Пекингу и ми им захваљујемо на томе што размишљају о олимпијским вредностима", казао је Фели.

Спор пред судом у Лозани, поред Барселоне, добили су и немачки клубови Вердер и Шалке, који нису желели да се у квалификацијама за европске купове одрекну Бразилаца Дијега, односно Рафиња. Није, међутим, познато да ли се Вердер жалио и на одлазак српског репрезентативца Душка Тошића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару