Аргентина у првом колу против Обале Слоноваче

Фудбалска репрезентација Аргентине започеће у Шангају утакмицом против селекције Обале Слоноваче одбрану титуле олимпијског шампиона, освојену пре четири године у Атини.

Према најави селектора репрезентације Аргентине Серхија Батистуте, екипу ће предводити првотимац Барселоне Лионел Меси, упркос томе што је Суд за арбитражу у спорту данас одлучио да клубови не морају да пусте играче на Олимпијске игре.

"Меси ми је потврдио да ће остати са нама, а разумео сам да му челници Барселоне неће правити никакве проблеме уколико он одлучи да игра на олимпијском тунриру", истакао је Батистута.

Поред Обале Слоноваче, ривали Аргентине у А групи биће репрезентације Србије и Аустралије које, такође, меч првог кола играју сутра.

Други фаворит за освајање златне медаље је селекција Бразила у чијем саставу се највише очекује од тандема италијанског Милана, Роналдиња и Алесандра Пата.

Бразил ће играти у Ц групи, а пут до олимпијског злата, трофеја који недостаје "кариокама", започеће мечом против Белгије у Шењану. У другој утакмици састају се селекција домаћина и државни тим Новог Зеланда.

У Б групи највише шанси за пролазак у други круг даје се репрезентацији САД у чијим редовима ће играти један од најталентованијих фудбалера Фреди Аду. Селекција САД ће се сутра састати са Јапаном, док ће у другом мечу снаге одмерти Нигерија и Холандија.

Утакмице Б групе играће се у трећем по величини кинеском граду Тијенцину.

У Д групи највећи фаворит за освајање првог места је репрезентација Италије. "Азури", које ће предводити искусни нападач Лација Томазо Роки, играће сутра у Квингхуандаоу утакмицу првог кола против Хондураса.

Остала два противника Италијана, који су на Играма у Атини освојили бронзану медаљу, јесу Јужна Кореја и Камерун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару