Читај ми!

Шабац помаже параолимпијца

Град Шабац обезбедиће новац за припрему стонотенисера у инвалидским колицима Митра Паликуће, јер је, према тренутним резултатима, испунио норму за параолимпијаду, најавио је градоначелник тог града Милош Милошевић.

Паликућа је на Европском првенству у Сплиту освојио бронзану медаљу у појединачној конкуренцији и био члан селекције Србије која је освојила златну екипну медаљу.

"Један сан је остварен, учешће на Европском првенству и медаља, а сада је на реду други сан - Параолимпијске игре. Нисам се предао када ме је несрећа везала за инвалидска колица и стони тенис ми је вратио самопоуздање", рекао је Паликућа новинарима.

 

Спортиста је везан за инвалидска колица од 2001. године када је имао саобраћајну несрећу. Тада је био запослен у Војсци Србије као подофицир.

Годину дана пре несреће играо је фудбал и проглашен за најуспешнијег спортисту Општине Шабац.

Шабачки стонотенисер је девети на светској ранг-листи, док ће на Параолимпијади у Лондону учествовати првих 12 тенисера.

За његове тренинге град је у 2011. години издвојио око 150.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи