Читај ми!

Србија и званично у Лондону

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац потписао позив за учешће на Играма у Лондону, чиме је озваничио учешће Србије на Олимпијади следеће године.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац потписао је вечерас на свечаности у хотелу "Хајат" званичан позив за учешће на Играма у Лондону и тиме формално потврдио стогодишњи континуитет учешћа српских спортиста на Олимпијским играма.

Уобичајена процедура је да Међународни олимпијски комитет годину раније националним комитетима упућује позив, а они потписивањем званично потврђују учешће на највећој светској спортској смотри.

Србија ће на јубиларним 30. Играма следеће године у Лондону обележити 100 година од првог учешћа на Олимпијским играма 1912. у Стокхолму, а истовремено ће имати прилику да освоји јубиларну 100. медаљу, пошто је до сада освојила 98.

Дивац је у обраћању спортитима који су обезбедили место у олимпијском тиму Србије поручио да су Игре "више од спортског такмичења".

"Као неко ко је имао срећу да представља своју земљу на Олимпијским играма могу да кажем да је то највећа част. Неки од вас већ су имали то искуство, неки ће у Лондону то имати први пут. Желим да кажем да ћемо направити атмосферу у којој ћете моћи да пружите максимум и, надам се, освојите јубиларну 100. медаљу", изјавио је Дивац.

У име спортиста присутнима се обратио веслач Никола Стојић, коме ће Игре у Лондону бити четврте до сада.

"Свако дете сања о томе да једног дана учествује на Олимпијским играма. Ми имамо срећу да живимо те снове. Идемо у Лондон да Србији донесемо 100. медаљу, а надам се и неку преко тога", рекао је Стојић.

Госте на свечаности поздравила је и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић, а у име домаћина-града Лондона заменик амбасадора Велике Британије у Србији Дејвид Мекфарланд.

"Уверен сам да ће Србија освојити јубиларну 100. медаљу, а ми, као домаћини, поносни смо што Лондон по трећи пут организује Олимпијске игре. Добродошли!", рекао је Мекфарланд на течном српском језику и добио громогласан аплауз.

Дивац је присутним спортистима уручио заставе Србије које ће понети у Лондон, а потом ће се оне чувати у олимпијској кући Србије за наредне Игре и будуће олимпијце.

Олимпијски тим Србије за сада броји више од 50 спортиста у осам спортова, а очекује се да олимпијске визе изборе одбојкаши, одбојкашице, џудисти, рукометачи, рвачи, стонотенисери...

Учесници олимпијског турнира у тенису биће познати 11. јуна 2012. године, а према тренутним позицијама на светским листама Србија ће у том спорту имати шесторо учесника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи