Читај ми!

Бициклизам

Србији два возача за олимпијску трку

Српски бицклизам ће на Олимпијским играма у Лондону у друмској трци за мушкарце – елита имати два представника.

Коначна ранг листа Европа тура по којој се одређују  нације које су квалификовале возаче, објављена је у понедељак 17. октобра, али у канцеларију БСС још увек није стигао званични допис од Међународне бициклистичке уније који  би ово потврдио!

"Према ономе што сам рачунао, ушли смо у групу земаља од седмог до 16. места у Европа туру које имају прво на два возача у Лондону", каже селектор Радиша Чубрић.

"Завршили смо сезону на 19. месту листе нација Европа тура и мислим да нам је то један од најбољих пласмана од када је установљено ово бодовање. Ми смо већ имали једно место захваљујући пласману макар једног возача међу 200 на појединачној ранг листи Европа тура, сада смо освојили још једно и тако се трећи пут за редом изборили за две олимпијске визе. Бодови освојени у Алањи на последњој трци били су нам важни да „побегнемо" из групе земља којима прети одузимање једног возача како би се ослобoдило место за нације које су испуниле квалфикацини услов кроз поједначну ранг листу. Ту је граница била 20. позиција".

Србија је, према још увек незваничним „рачуницама", 11. нација Европа тура ако се са ранг листе скину земаље из Европе које су се квалификовале кроз Светски тур- Италија, Француска, Холандија, Немачка, Белгија, Шпанија, Велика Британија и Данска. Испред Србије су на листи Европа тура Словенија (остала прва испод црте у светском туру) Русија, Португалија, Пољска, Турска, Белорусија, Литванија, Украјина, Хрватска и Чешка, која је 18. укупно у европском рангирању са 618 бодова. Србија је 19. укупно и 11. ако се изузму нације из Светског тура са 603 поена. На 20. месту је Бугарска са 586 бодова.

За Србију су бодове освојили (испред је позиција на појединачној ранг листи Европа тура): 45. Стевић 199, 79. Каса 150, 139. Дер 104, 418. Зекавица 38, 601. Станковић и Јовановићпо 21, 820. Шмелцеровић10, 987. Видаковић и1.139 Прокић 3 бода. Дер је донео и десет бодова са трке „Око Боливије" (победа и треће место у етапи). Укупно су на листи 1.282 возача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи