Куглање

Шампиони света победили новинаре

Сениорска мушка куглашка репрезентација Србије, званични шампион света из Детенхајма ове године, победила је у ревијалном мечу „Новинари против селектора“ у Кљајићеву поводом отварања нове куглане „Гаговић спорт“ представнике седме силе са 4.722:4.456 (8:2) са осам играча, односно 3.584:3.350 (6:2) ако се рачунају резултати шест играча.

Судиле су интернационалне судије Драги Штиковац и Радош Мрдак.

По завршетку меча, директор репрезентације Србије Зоран Драговић уручио је пригодне дарове (пецарошки прибор) капитену првака света Јовану Ћалићу, најбољем појединцу у репрезентацији Србије Арпаду Анталу (635 - први рекорд куглане) и најбољем играчу новинарске селекиције Чонгору Барању (608). Посебан дар, уметничку слику, добио је од другова из Кљајићева Јован Ћалић.

Учеснике и госте поздравили су и потпредседник Скупштине Војводине и одборник у Скупштини Општине Сомбор Синиша Лазић и председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић, истакавши да је земља светских шампиона заслужила да има што више оваквих објеката на којима може да се школује куглашки подмладак. Обојица су, потом, бацили и почасне кугле и званично отворили куглану.

- Овакви мечеви су веома корсни, јер се ставара позитивна атмосфера, окупља се и већи број играча и надамо се да ће постати традиција - истакао је директор репрезентације Зоран Драговић, инцијатор овог лепог дружења у Кљајићеву. - Добро је што у Србији расте и број модерних стаза без којих нема врхунских резултата.

У стручном штабу репрезентације Србије, уз селектора Милоша Поњавића био је и истакнути крагујевачки куглашки радник и велики пријатељ овог спорта Милан Јовановић директор „Пак промета", док су тим седме силе, који је освајањем два поена „пребацио план" пошто су шампиони света „претили" да ће их испратити са нулом, водили Зоран Драговић, тренер шампиона и освајача Купа Србије Београда „Поштанске штедионице" Војко Павловић и Бранимир Васић председник Комисије за информисање КСС.

Први резултат од 600 чуњева могао је да обори Горан Чалуковић, репрезентативац Србије, али је последњим хицем срушио четири чуња и остао кратак за „дрво", да би светски рекордер Вилмош Заварко у другом пару са 625 чуњева први пробио ову границу, а потом је Антал Арпад са 635 чуњева поставио и рекорд куглане...

Разултати, Србија - „Новинари" 4.722:4.456 (8:2). Резултати играча: Даниел Тепша - Дејан Пругинић 1:0 (571:560, 2:2), Горан Чалуковић - Јован Керешки 1:0 (599:534, 4:0), Тибор Сел - Бранко Куртеш 1:0 (583:552, 2:2), Вилмош Заварко - Ервин Фелдејак 1:0 (625:554, 3:1), Милош Радојичић - Барањ Чонгор 0:1 (571:608, 1:3), Арпад Антал - Дарко Марковић 1:0 (635:552, 4:0), Јован Ћалић - Никола Матијаш 1:0 (571:524, 3:1), Горан Остојић - Александар Живадиновић 0:1 (567:572, 2:2).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару