Бициклизам

Jовановић победио у Купу Чешке у Прибри

Небојша Јовановић, српски професионалац у чешком тиму Спарта из Прага победио је у трци Купа Чешке у Прибри, 65 километра од Прага и то у великом стилу после 163 километра вожње, стигавпи соло са преко минут предности у односу на друга из клуба Ондрејка Павека. Треће место припало је Јакубу Свободи из чешког тима Холокра!

- Прошао сам линију циља са подигнуа три прста на обе руке - каже Небојша Јовановић. - Веома сам задовољан тренутном формом. Ово је веома јака трка, јер се бодује за Куп Чешке, али и за ранг листе и увек учествују најбољи возачи. То се не пропушта. Одмакао сам пратиоцима када је дошло последње брдо дугачко четири километра са деловима успона под коцком и са нагибом од 12 до 14 процената. Надам се да ће у наставку сезоне до Светског шампионата крајем септембра у Швајцарској, за који се припремам већ неколико месеци, бити још добрих резултата...

Јовановић ће до трке „Око Словачке" у категорији 2.2 у првој недељи септембра возити још једну националну трку од 250 км да, како каже, „проба ноге". После Словачке, 13. септембра учествоваће на трци категорије 1.1 у Нирнбергу и недељу дана пре СП на трци од 260 км Праг - Карлове Вари - Праг.

Небојши Јовановићу је ово прва победа у једнодневним тркама ове сезоне. У генералном пласману тријумфовао је на „Великој награди Брадла" (категорија 2.2) у Словачкој 25. јула, освојивши у обе етапе друга места. У етапама ове године има победу на трци „Кроз Србију" у Крагујевцу и чак три друга места - два Словачкој и једном на „Око Египта" у фебруару. Освојио је и бронзу на државном шамионату (друм). У каријери има победу на ВН Кооперативе у Словачкој 2008. а исте године је био други у генералном пласману трке „Око Халкидикија" у категорији 2.2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару