Преминуо и Гаљимов

Последњи хокејаш Локомотиве који се налазио у авиону који је прошле среде пао у Јарослављу, преминуо је данас у болници у Москви. Гаљимов је преживео пад авиона у којем су настрадали његови саиграчи, и са тешким повредама примљен је у болницу, где је после пет дана борбе ипак подлегао повредама.

Неколико дана после авионске несреће у Јарослављу, од тешких повреда преминуо је последњи хокејаш Локомотиве Александар Гаљимов.

"Ујутру 12. септембра, упркос терапији у којој су коришћене најсавременије методе лечења, у центру за опекотине Института хирургије "А. В. Вишњевског" преминуо је Александар Гаљимов, од тешких опекотина", наводи се у саопштењу те здравствене установе у Москви, у коју је хокејаш био превезен одмах после несреће, преносе РИА Новости.

Гаљимов (26) је био један од двојице преживелих у несрећи која се догодила код Јарославља 7. септембра. Други преживели је стјуарт Александар Сизов.

Полицајци који су први стигли на место пада авиона испричали су да су Гаљимова угледали како покушава да изађе из воде, у коју је пао део авиона. 

"Стигли смо на место догађаја буквално кроз минут и по. Део авиона био је у води, остатак је горео на обали. У води до груди, угледали смо мушкарца који је покушавао да иде ка обали. Прво смо помислили да је то рибар, који се случајно затекао на месту несреће, али после смо схватили да је човек из авиона", навео је један од полицајаца.

Према речима сведока, хокејаш је био свестан, причао је и кретао се самостално, али је задобио тешке опекотине.

"Нисмо знали како да му помогнемо, ухватили смо га за лактове и увукли у чамац. Било му је веома хладно, стално је тражио да га покријемо", рекли су полицајци и додали да су током пута ка граду непрестано разговарали са њим, да не би изгубио свест. "Био је веома храбар, свестан свега што се дешава око њега", испричали су сведоци.  

Лекари су од почетка избегавали да дају било какве прогнозе о здрављу Гаљимова, јер су опекотине покривале 90 одсто његовог тела.

"Преминуо је јутрос. Срце му је стало. Учинили смо све што смо могли", рекао је за руску агенцију начелник Института хирургије.

Александр Гаљимов рођен је 2. маја 1985. године у Јарослављу. Хокеј је почео да игра када је имао само пет година. Од самог почетка играо је у Локомотиви, прво у дечјем па омладинском тиму, а 2004. године почео је да игра за први тим Локомотиве.

У саставу Локомотиве 2008. и 2009. године на шампионатима Русије освојио је сребро, а 2005. и 2011. бронзу.

Док је играо у омладинској репрезентацији Русије, 2005. године освојио је сребро на Светском шампионату. У саставу "одрасле" репрезентације Русије први пут је играо 2009. године.

Авион "јак 42", који је превозио први тим Локомотиве, срушио се одмах након полетања у Јарославској области, 7. септембра. У катастрофи је погинуо готово цео тим. У авиону се налазило 45 особа, 37 путника и осам чланова посаде.

Истрага разматра две могуће верзије трагедије: техничка неисправност и грешка пилота.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи