Стрељаштво

Европа нишани визе у Београду

Београд и Панчево угостиће од 31. јула до 14. августа близу 2.000 стрелаца, тренера, пратећих лица и гостију на шампионату Европе у стрељаштву малокалибарским оружјем, у гађању глинених голубова и у великом калибру.

Председник Привредне коморе Сбрије и члан Организационог одбора шампионата Европе Милош Бугарин, на изузетној посећеној конференцији за медије у Привредној комори Србије је истакао:

"Такмичење има не само велики спортски, већ и привредни значај јер доприноси и унапређењу и развоју туризма и угоститељства Београда, пошто ће велики број гостију провести скоро две недеље у нашем граду." рекао је Бугарин и пожелео нашим стрелцима много успеха и освајање још неке олимпијске норме за Лондон.

Председник Организационог комитета Милан Шотра захвалио се сарадницима у Београдском спортском центру Ковлово, који је прузео организацију првенства Европе, на труду и изузетном залагању у припреми такмичења.

Јасна Шекари је на првенству Европе у Београду 2005. освојила златну медаљу. У кругу фаворита је и ове године, а додатан мотив је и освајање олимпијске визе за Лондон 2012.

"Мотива за добар резултат има на претек, увек волим када освојим медаљу, а сада јурим" и олимпијску визу. То што гађамо пред својим навијачима, са једне стране, може да буде подстрек, а са друге и оптерећење, али се надам да ће бити прилике за радовање", поручила је Шекарић.

Дамир Микец је пре шест година у Ковилову са Златићем и Гргићем освојио екипну бронзу пиштољем, прву у историји српског стрељаштва у тој дисциплини:

"Волео бих да се то понови, у истом смо саставу, али смо и искуснији и, зашто не рећи, у кругу смо кандидата за екипни трофеј. Добро гађам и мислим да могу да се упустим и у борбу за појединчану медаљу. Иза мене је одлична сезона са добрим резултатима од преко 570 кругова, што буди оптимизам пред излазак на ватрену линију у Ковилову", рекао је Микец.

Председник Страљачког савеза Србије Обрад Стевановић указао је на чињеницу да је Београд постао, у организационом смислу, велики центар светског и европског стрељаштва.

Састав репрезентације Србије:

МК пушка, сениори: Немања Миросављев, Стеван Плетокосић,
Сениорке: Андреа Арсовић, Драгана Тодоровић и Ивана Максимовић
Јуниори: Борислав Мазињанин, Жарко Трифуњагић и Игор Чотра
Јуниорке: Ташана Богатиновски и Тијана Коларик, Катарина Бисерчић и Јелена Зељајић
МК пиштољ - сениори: Андрија Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић
Сениорке: Јасна Шекарић, Јелена Аруновић, Зорана Аруновић
Јуниорке: Даница Рашета, Александра Матијашевић, Ана Алентијев
Пиштољ великог калибра - сениори: Саша Петровић (Панчево), Саша Мудринић, Милорад Миљковић

У гађању глинених голубова у дисциплини трап, Србија неће имати репрезентације и такмичиће се само у појединачној конкуренцији. Пријављени су сениори Пера Недић и Зоран Луки док ће у јуниорској конкуренцији гађати Зоран Јакшић и Немања Смиљанић.

У дисциплини скит, пријављена је репрезентација Србије и гађаће Јован Амановић, Горан Стојадиновић и Ненад Радовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи