Светски шампиони у Кљајићеву

Мушка сениорска куглашака репрезентација Србије, званични светски шампион са такмичења у Детенхајму у мају ове године, у петак ће одиграти ревијални меч против селекције новинара на свечаном отварњу нове куглане Гаговић спорт у Кљајићеву.

Играће се са осам играча. Идеју за ову утакмицу којом после скоро три месеца паузе почиње нова куглашка сезона , дао је капитен "златних момака" из Детенхајма Јован Ћалић, који живи у Кљајићеву и у том малом месту је почео куглашку каријеру 1984. као члан месног Кордуна. Овај колектив је уписан у златну књигу као двоструки освајач шампинске титуле у Југославији 1997. и 1998.

"Нова куглана са четири стазе са плочама је прави дар са неба за куглање у мом месту", рекао је Јован Ћалић, појединачни шампион света 2002. из Осијека и вицешампион 2004. из Хунедоаре, власник светске појединачне бронзе у спринту из Бањалуке 2008. и екипног светског злата из Детенхајма 2009.

"Сигурно ће много значити и за куглање у општини Сомбор, јер ће овдашњи клубови добити још један првокласан објекат да тренирају и играју утакмице".

Селектор Милош Поњавић рачуна на све играче из Детенхајма, осим на Дарка Лотину који живи у Немачкој и има обавезе у свом клубу, бундеслигашу Равензбургу. Долазак су, уз Ћалића, који ће и ове сезоне играти за словачког шампиона Спорт из Подбрезове, најавили и званични светски рекордер из Детенхајма Вилмош Заварко (Спорт, Подберзова), Горан Остојић, Арпад Антал и Даниел Тепша (Београд Поштанска штедионица), Тибор Сел (Габонатранс Сегедин), Горан Чалуковић (Металмакс, Бањалука) и Милош Радојичић (Металац, Горњи Милановац).

Почасни селектор новинарске репрезентације је Војко Павловић тренер званичног шампиона Србије Београд- Поштанске штедионице, а у стручном штабу су директор репрезентације Зоран Драговић и председник комисије за информисање КС Србије Бранимир Васић.

У екипи седме силе су Никола Матијаш (Београд Поштанска штедионица), Александар Живадиновић (Партизан), Дарко Марковић (Ниш пут), Чонгор Барањ и Ервин Фелдејак (Сента), Дејан Пругинић (Кордун, Кљајићево) Јован Керечки и Урош Рамић (Металмакс, Бањалука).

"Рачунали смо и на Жолта Киша, нашег интернационалца у Габонатрансу, али се он захвалио на позиву, јер мора да иде на тестирања и лекарске прегледе овог викенда у Сегедин" - истакао је Зоран Драговић.

"Међутим, уверен сам да и овај састав може да пружи јак отпор светским шампионима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару