Читај ми!

Пјонгчанг домаћин ЗОИ 2018.

Међународни олимпијски комитет изабрао је данас јужнокорејски Пјонгчанг за домаћина Зимских олимпијских игара 2018. године. Пјонгчанг је изабран већ у првом кругу гласања, а у конкуренцији су још били Анеси из Француске и немачки Минхен.

Ово је први пут да један јужнокорејскли град буде изабран за организатора Зимских игара, док је Сеул био домаћин Летњих ОИ 1988. године.

Пјонгчанг је у првом кругу гласања победио Минхен и француски град Анси, а после две неуспешне кандидатуре за организатора ЗОИ 2010. и 2014. У Азији су одржане ЗОИ у Јапану - 1972. у Сапору и 1998. у Нагану.

"Кореја је чекала 10 година да буде домаћин Зимских игара. Ми смо коначно успели да испунимо наш сан", рекао је председник Организационог одбора Чо Јанг-хо.

Пјонгчанг је добио 63 од 95 гласова, Минхен 25, а Анси седам.

"Изненађен сам да је град изабран у првом кругу. Чињеница је да су Корејци показали визију како желе да представе зимски спорт у Азији", рекао је председник МОК-а Жак Рог.

Следеће Зимске олимпијске игре одржаће се у Сочију 2014.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи