Читај ми!

Трка кроз Француску

Шлек прогутао пчелу

Амерички бициклиста Тајлер Фарар победио је у трећој етапи Трке кроз Француску, после доминантног спринта у завршници, док је његов тимски друг Тор Хусховд из Норвешке задржао жуту мајицу. Шлек прогутао пчелу или осу током етапе.

Други је кроз циљ прошао Француз Роман Феји, а трећи Хосе Хоакин Рохас.

Тајлер је постао први Американац који је победио на овогодишњем Тур де Франсу, а учинио је то тачно 4. јула, када је државни празник његове земље.

"Остварио ми се сан. Ово је невероватно", рекао је Фарар одмах после трке.

Сјајни спринтер потврдио је доминацију свог тима Гармин-Сервало током протекла два дана на највећој бициклистичкој трци на свету.

Данашња етапа била је дугачка 198 километара и возила се од Олон сур Мера до Редона. Пошто је била равна, фаворизовала је спринтере, као што су Фарар, Марк Кавендиш из Британије, Италијан Алесандро Петаки или Белгијанац Том Бонен.

Бициклиста Франк Шлек није могао по укусу да препозна да ли га је ујела пчела или оса, само је био срећан што није добио алергијску реакцију пошто је прогутао инсекта током Трке Кроз Француску.

"У почетку сам се успаничио, а онда сам се сетио да ми се то и раније дешавало, па сам се смирио", рекао је возач из Луксембурга.

Шлек је прогутао инсекта током друге етапе, а нешто касније је посекао и нос када је ударио у камеру. Он се мучио да одржи ритам својих тимских другова, тако да је Леопард-Трек завршио други, са четири секунде заостатка за победником Гармин-Сервелом за четири секунде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи