Читај ми!

Ива у новом чамцу јури визу

Репрезентативка Србије у веслању Ива Обрадовић добила је нови чамац у коме ће покушати да избори визу за Олимпијске игре у Лондону наредне године. Нови чамац са веслима и ергонометар купљени су из програма финансирања олимпијских припрема, захваљујући сарадњи Олимпијског комитета Србије и Владе Аутономне покрајине Војводина.

Обрадовић се захвалила Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Олимпијском комитету Србије.

"Свако ко зна колико ова опрема вреди и колико је важна за добар резултат, знаће и колико је за мене важан овај чамац. Надам се да ћу добрим резултатима оправдати указано поверење", рекла је Обрадовић.

Потпредседник ОКС Жарко Паспаљ захвалио се представницима власти у АП Војводина, који су, како је рекао, препознали и подржали система финансирања ОКС-а.

"Верујем да ће Ива на најбољи могући начин искористити предности које ће јој дати нови чамац и да ће пуном паром наставити са даљим припремама и борбом за олимпијску визу", рекао је Паспаљ.

Покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић подсетио је да сарадња са ОКС траје од 2006. године, а да је доласком новог руководства успостављен прецизан систем финансирања.

"То нам даје сигурност да сав уложен новац одлази на право место, односно тамо где је спортистима најпотребнији. Искрено верујем да ће Ива ускоро потврдити свој квалитет и изборити своје место у тиму Србије за Лондон 2012", рекао је Дулић.

Потпредседник Веслачког савеза Србије Зоран Панчић истакао је Савез на чијем је он челу има редак потенцијал да са 15 спортиста покуша да испуни норме за Олимпијске игре у Лондону.

"Наши спортисти постизали су ове године добре резултате који нам дају за право да очекујемо најмање три посаде на Олимпијским играма у Лондону", рекао је Панчић. Обрадовић је статус олимпијског кандидата стекла освајањем шестог места на прошлогодишњем првенству света на Новом Зеланду.

Она ће за неколико дана отпутовати за Луцерн где ће веслати последњу регату пред Светско првенство на Бледу, које је квалификационо за Олимпијске игре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи