Ништа џабе на Олимпијади

Иако им куће гледају на море, становници енглеског градића Вејмута неће моћи да прате регату која ће се у овом граду одвијати у склопу Олимпијских игара у Лондону. Организатори Олимпијаде спремају се да саграде ограду и блокирају поглед свима који не буду купили карту за такмичење.

Енглези су решили да на Олимпијади у Лондону наредне године не пропусте ниједну прилику да зараде новац. Ово ће на својој кожи најбоље осетити становници приморског градића Вејмут, где је предвиђено да се одржи Олимпијска регата.

Имајући у виду да велики број домова становника Вејмута гледа на место где ће се одржати ово такмичење, организатори су дошли на генијалну идеју да саграде зид и блокирају поглед. Циљ је јасан, олимпијска такмичења могу да гледају само они који су купили карте.

Када су сазнали за ову намеру организатора становници Вејмута су, очекивано били веома бесни. За њих није проблем у карти за ово такмичење, које кошта 50 фунти, него у чињеници да је практично немогуће до ње доћи.

Са друге стране ограда ће бити постављена на јавној површини и пореметиће живот у овом градићу са 70.000 душа, јер је место на којем се гради једно од омиљених шеталишта у граду.

Становници Вејмута наглашавају да нису против Олимпијаде, али да су згрожени начином на који су организатори узурпирали јавне површине да би их спречили да завире у једно од мање атрактивних такмичења за џабе.

Градске власти су већ упутили протесте а још нико од организатора се није јављао поводом овог случаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи