Светски куп

Сребро за Зорану

Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је сребрну медаљу на Светском купу у Минхену у гађању ваздушним пиштољем постигавши резултат од 487,5 (388) кругова. Злато је припало Францускињи Стефани Тирод са 488,3 (388), а бронза Аустралијанки Лалити Јаулеускаји са 484,2 (386) кругова.

Бобана Величковић је заузела одлично 11. место у конкуренцији 127 такмичарки са 384 круга, а лоша прва серија избацила јју е из финала и борбе за медаљу и олимпијску визу за Лондон. Јасна Шекарић се пласирала на 38. место са 379 кругова, јер је и њој лоша друга серија покварила пласман.

Пре Аруновићеве, два сребра у Минхену освојио је Андрија Златић.

"До петог хица била сам у вођству, али сам тада опалила чисту деветку и Стефани, са којом се одлично познајем, претекла ме је. Задовољна сам, на прва три овогодишња светска купа није ми ишло како сам очекивала и лепо је да овај део сезоне завршим са медаљом. Ово стрелиште је мени срећно, јер сам прошле године на Првенству света овде освојила злато ваздушним и сребро МК пиштољем и изборила олимпијску визу за Лондон", рекла је Аруновићева, којој је ово прва медаља са Светских купова у каријери.

У гађању МК пушком 3 пута 40 метака обојица српских стрелаца били су далеко од финала. Миленко Себић је са 1.164 круга заузео 44. место, док је Стеван Плетикосић био 47. са 1.162 круга. Победио је Кинез Ксинг Лан (Кина) са 1.277,8 (1.177) кругова испред Бугарина Антона Ризова са 1.276,8 (1.181) и Норвежанина Олеа Кристијана Брина са 1.274,3 (1.178).

У конкуренцији 17 земаља које су освојиле медаље на Светском купу у Минхену Србија је са три сребра седма. Највише трофеја освојила је Кина - 6 (4-1-1), а следе Немачка са 4 (2-1-1) и Белорсија са 1 (1-0-0).

На четири Светска купа ове године српски стрелци су освојили укуно осам медаља и оверили чак три олимпијске визе.

Медаљама су се окитили Андрија Златић у Чангвону (злато ваздушни пиштољ), Форт Бенингу (бронза МК пиштољ) и Минхену (два сребра МК и ваздушни пиштољ), Немања Миросављев у Чангвону (сребро МК пушка тростав) и Форт Бенингу (бронза МК пушка 60 лежећи), Зорана Аруновић (сребро у Минхену ваздушним пиштољем) и Ивана Максимови у Чангвону (бронза ваздушном пушком).

Олимпијске визе освојили су Ивана Максимовић (трећа у Чангвону ваздушном пушком), Димитрије Гргић (осмо место ваздуним пиштољем у Чангвону) и Андреа Арсовић (шесто место у Форт Бенингу МК пушком тростав).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи