Читај ми!

Бициклизам - "Трка кроз Србију"

Каса пети у Кладову

Габор Каса, млади бициклиста суботичког Спаратка заузео је пето место у шестој етапи 51. трке "Кроз Србију" од Соко бање до Кладова (189 км) и тиме освојио и белу мајицу "Планинка воде" за најбољег бициклисту до 23 године у каравану. Жуту мајицу Министарства економије и регионалног развоја сачувао је Иван Стевић, члан јединог српског профи тима Партизана и носиће је у недељу 19. јуна у последњој, седмој етапи од Лепенског Вира до Београда (168 км).

Пред више од хиљаду гледалаца у Кладову, у шестој етапи, воженој по великој врућини, победио је Том Меусен (Белгија, Теленет Фидеа). Друго место припало је Хенингу Бомелу (Немачка, Бранденбург) а треће Алексеју Лиалку (Казахстан, Астана). У групи, која је у пакленом спринту ушла у циљну равнину, била су 54 возача.

"Задовољан сам како се све успешно завршило, био сам близу постоља и измакло ми је за мало", рекао је Габор Каса на конференцији за медије саопштивши и да је био четврти, али је после прегледа фото финиша у резултатима померен на пето место.

"Важно је да смо веома тешку етапу, које смо се сви прибојавали, успешно завршили. Сада је битно да и у недељу добро тактички испланирамо вожњу и да Стевић слави у Београду", рекао је Каса. .

Иван Стевић је био 27. у спринту и сачувао је жуту мајицу Министарства економије и регионалног развоја.

"Циљ је испуњен. Лично, много сам се бојао успона на Ртањ, јер колико год сам пута возио на том успону, увек сам се много мучио. И сељаци су ми рекли да је то чудно брдо, да те вуче наниже. Успешно смо га освојили, а касније смо пустили потпуно безопасан бег и тиме изебегли опасност да Расмусен или Конверсет освоје бонификације", рекао је Стевић.

На питање да ли страхује од етапе до Београда, Стевић је искрено одговорио:

"Да, поготово што најављују погоршање времена. Највећи непријатељ биће ветар поред Дунава, али и два брда на улазу у Београд - Брестовик и Шугавац. Наша је предност што добро познајемо трасу и надам се да ћемо се радовати на крају ове исцрпљујуће трке", поручио је Стевић.

Небојша Јовановић из Партизан Пауер мува, који има повређено колено, са фластером је издржао етапу и често био са возачима Металца на челу колоне:

" Првих 50 километра свашта ми је пролазило кроз главу, болела ме је лева нога, али када сам видео како најмлађи Филип Павловић вуче из све снаге, рекао сам себи Нешо, мораш и ти и издржао сам. Стегнућу зубе и сутра", поручио је Јовановић..

Селектор Радиша Чубрић се плашио исхода ове етапе:

"Лакнуло ми је када смо прегрмели Ртањ и када је отишла група од три возача у којој су били Бугарин Михајлов из француске екипе АВЦ, други Бугарин Димов из националне селекције и Рус Фролов из Каћуше. Пустили смо их, нису били опасни, а највећу рзалику имали су на 100.. километру од 6,45 минута. Договор је био и да се Стевић држи резервисано у спринту. Познајем овај финиш, јер сам победио етапу на Кроз Србију 1996. управо у Кладову и знам да је кривина веома опасна... Трка још није готова. Данци желе победу због спонзорских уговора идуће године и захтевам максималан опрез", рекао је Чубрић

Управо на кривини 300 метара пре циља, сјајни спринтер Италијан Фурлан, троструки победник у етапама на овогодишњој трци, излетео је са пута на травњак, а Меусен, који је био у три етапе други, дошао је до прве победе.

Групу од тројице бициклиста "уловили" су на три километра до циља, тада је скочио Пјер Матијас (Немачка, Бранденбург) али су и њега прогутали и спринт је решио питање победника.

Зелену мајицу "Поште Србије" за пролазне циљеве носиће Полихронос Ђорђакис (Грчка) док ће плаву мајицу Сосијете женерал банке за брдске циљеве носити Реинберт Веилинга (Холандија, Каћуша).

Резултати, шеста етапа, Соко бања - Кладово 189,5 км, просек 38,8 км на час::1. Том Меусен (Белгија, Телент Фидеа) 4:52,20, 2. Хенинг Бомел (Немачка, Бранденбург), 3. Алексеј Лиалко (Казахстан, Астана), 4. Сергеј Кузин (Казхстан, Астана), 4. Габор Каса (Србија, Маниса спор- Турска), 6. Жолт Дер (Србија, Раднички) ...26. Јован Зекавица (Србија, Партизан Пауер мув) итд. Етапу су завршила 84 возача одустао Светислав Благојевић (Раднички).

Генерални пласман, жута мајица Министарства економије и регионалног развоја: 1. Стевић (Србија) 23:16,46 часова, 2. Михаел Расмусен (Данска, Кристина вочис) + 2 секунде, 3. Метју Конверсет (Француска, АВЦ) + 14, 4. Каса + 1,12 минута, 5. Хенинг Бомел (Немачка, Бранденбург) + 1,30, 6. Томас Леба (Француска, АВЦ) + 1,41...16. Есад Хасановић (Партизан Пауер мув) + 4,38 минута, 27. Предраг Прокић (Раднички, Крагујевац) + 6,52, 31. Горан Шмелцеровић (Србија, Раднички) + 8,12 минута заостатка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи