Читај ми!

Бициклизам

Јована Црногорац другa

Још један сјајан викенд за српски планински бициклизам. На трци у Истанбулу (Ц- 2), Јована Црногорац млада такмичарка БК Нови Сад, учесница Олимпијских игара младих у Сингапуру прошле године, заузела је изванредно друго место.

Сјајан пласман у мушкој трци забележили су Бојан Ђурђић из крагујевачког Радничког који је пети и Алекса Марић из Црвене звезде који је био десети. Са кругом заостатка трку је на 16. месту завршио Оливер Штрбац из Фанатика.

Јована Црногорац је добила 20 поена за друго место, Бојан Ђурђић десет за пето, а друге бодове у сезони (један поен) на међународним тркама уписао је млади Алекса Марић, који је већ имао шест бодова за друго место на „Трофеју Дивчибаре"!

- Јована Црногорац је на неки начин жртва судија, лоше су прерачунали дужину и број кругова и уместо три, трка је трајала четири круга и пуна два сата уместо 1,30 часова - каже вођа српске селекције у Истанбулу Немања Вајс председник БК Нови Сад.- На крају, победила је Селма Јетис из Турске али је и ово велики успех за Јовану Црногорац која је на трци почетком маја такође у Истанбулу, али у јачој категорији била четврта и освојила 25 бодова.

Ђурђић је водио велику борбу за четврто местао са Турчином Биланом и поражен је за девет секунди. Победио је грчи бициклиста Илијас Периклис. И Ђурђић је почетком месеца уписао бодове такође у Истанбулу. Био је 11. и зарадио је осам бодова.

Пре ове трке, у предолимпијској години, Ђурђић је освојио десет бодова на трци у Клужу за пето место, 15 бодова за треће место на трци „Касиматис куп" у Грчкој, десет бодова за победу на трци Ц-3 на Дивчибарама и осам бодова на Ц-1 трци у Истанбулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи