Читај ми!

Признање Каракашевићу и Рашовићу

Награде Спортског савеза Београда за животно дело у области спорта, као и допринос развоју женског спорта, уручене су данас у Скупштини града, а проглашен је и најуспешнији клуб у главном граду у 2010. години. Секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић уручио је награде за животно дело прослављеном стонотенисеру Миливоју Каракашевићу и џудисти Вуку Рашовићу.

Председник Спортског савеза Београда Небојша Илић рекао је да је велика част, али и обавеза бити на челу градског спорта, јер "неопходно је бројне успехе пренети на будуће генерације".

"Београд је прошле године био покровитељ више од 60 међународних манифестација и исто толико такмичења за Трофеј Београда. Главни град је практично био домаћин неког спортског догађаја сваког трећег дана. То потврђује да је Београд - град спорта. Потрудићемо се да тако и остане", закључио је Илић.

Свечаности је присуствовао и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, који је захвалио организаторима на помоћи и пожело да сарадња буде још боља у олимпијској 2012. години.

Овом приликом промовисан је и Спортски алманах 2010, који излази под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Алманах обухвата резултате престоничких спортиста који су прошле године остварили завидне резултате на свим престижним светским и европским такмичењима, како у олимпијским, тако и у параолимпијским дисциплинама.

"Ово је прва награда која се додељује џудистима и посвећујем је мојим пријатељима који су допринели афирмацији тог спорта у Србији. Спортисти су такмичарски људи, живели смо 50 година за суботе и недеље и сав труд и зној који смо уложили представљао је потрагу за пријатељима", рекао је Рашовић додајући да се "богатство једног чоевка одређује на основу тога колико је пријатеља стекао у животу".

Други лауреат Каракашевић изјавио је да је од детињства био такмичар, волео да побеђује, као и да су му међу најдражим медаљама оне које је освојио на првенству Земуна у тротинету и ролшуама.

Плакете за афирмацију и допринос развоју женског спорта припале су шахисткињи Слободанки Миливојевић и Оливери Симић, која се истакла у атлетици и планинарству.

Кајак/кану клуб БСК из Борче проглашен је за најуспешнији београдски спортски колектив у 2010. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи