Најбољи нокаути улитмејт фајта

Колумниста Интернет портала "Bleacher Report", Шин Смит, сматра да је нокаут Габријела Гонзаге, над хрватом Мирком Филиповићем, најбољи нокаут икад виђен у ултимејт фајту. У првих десет потеза, чак три пута се нашао Бразилац Андерсон Силва, који је често своје противнике слао у "свет снова".

Према листи од 50 најбољих нокаута у ултимет фајту, коју је саставио спортски колумниста интернет портала Бличер рипорт (Bleacher Report), Шин Смит, нокаут Габијела Гонзаге, над Хрватом Мирком Филиповићем, познатијим као Кро капом (Cro cop), проглашен је за најбољи.

Гонзага је меч против Филиповића у септембру 2008. године добио после сјајног ударца ногом, који је хрватског борца аутоматски послао у "свет снова".

Нешто мање бруталнија је била победа Бразилца Андерсона Силве над Витором Белфортом у фебруару ове године. Силва је шампионски појас, осми пут за редом, одбранио после фронталног ударца ногом у браду Белфорта.

Колико је добар борац, Силва је показао и на мечу против Фореста Грифина у августу 2009. године. Нокаут у стилу Мухамеда Алија нашао се на трећем месту избора колумнисте Шина Смита. Силва је тад, после неколико ескиважа, у повлачењу, прецизним десним директом, нокаутирао Грифина.

Страховит нокаут претрпео је и енглески борац Мајкл Боспинг, који је "помрачење" доживео у јулу 2009. године против Американца Дана Хендерсона. Амерички борац је у размени удараца, снажним десним крошеом послао Биспинга на под, а онда га онесвешћеног, још једном, за сваки случај, "закуцао" лактом. Овај нокаут се нашао на четвртом месту.

Потез још једног бразилског борца, Лиота Маћиде, нашао се у врху листе најбољих нокаута. У мечу против Рашада Еванса мају 2009. године, овај борац је серијом прецизних удараца рукама нокаутирао противника, који је без свести остао пре него што је пао на земљу.

Осим што се његов нокаут против Еванса нашао на листи најбољих, Маћида је имао и ту несрећу да је његов пад у мечу против земљака Маурисија Руе, званог Шогун, нађе на седмом месту најтежих нокаута виђених у ултемејт фајту.

После једне размене удараца, Маћида је примио незгодан десни кроше после кога је пао на под. Иако није изгубио свест, покушао је да се извуче из незгодне ситуације, али га је Шогун, серијом снажних удараца, оставио без свести.

Тежак пораз, који је нашао своје место на овој неславној топ листи, претрпео је и легендарни Чак Лидел, када је против Квинтона Џексона покушао да пети пут одбрани титулу првака у тешкој категорији.

Лиделовом нокауту претходила је размена удараца, у којој је боље прошао Џексон, који је снажним десним крошеом послао противника на под, да га би затим са још неколико немилосрдних удараца докрајчио. Судија је прекинуо меч пре него што је Лидел претрпео озбиљније повреде.

Овај пораз значио је и почетак краја легендарног Лидела, који је после пораза од Џексона, изгубио и у наредна четири меча. Нокаут је према мишљењу колумнисте Шина Смита заслужио седмо место.

У судару Американаца, Кејна Веласкеза и Брока Лешнара, у октобру прошле године, Веласкез је био тај који је меч завршио на ногама. После велике борбе, Веласкез је успео да једним ударцем занесе огромног Лешнара, који после тога није могао да издржи јак напад Веласкеза.

Последњих неколико удараца Веласкез је задао у партеру, пре него што је судија прекинуо меч.

На деветом месту најлепших нокаута, поново се нашао Бразилац Андерсон Силва, чија је друга одбрана титуле остала упамћена по сјајном нокауту над Ричом Френклином. Бразилски борац је противника "начео" ударцем коленом из клинча, да би после тога сјајном комбинацијом ручних и ножних удараца дотукао Франклина.

Десета позиција припала је Би Џеј Пену, који је у новембру прошле године у "свет снова" послао Мета Хјуза. Кобан за Хјуза је био муњевити десни кроше Пена. Меч је завршен са неколико немилосрдних удараца Пена, који је противника закуцао за под.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару