Победе Вепрова и Вукова

Прво коло Суперлиге Србије у америчком фудбалу донело је доста узбуђења. Фаворити су, са више или мање потешкоћа, забележили победе и најавили узбудљиво првенство на теренима широм Србије.

У викенду за нама одиграно је десет утакмица првог кола Суперлиге Србије у америчком фудбалу.

Викенд је прошао у знаку одличне игре и убедљиве победе Крагујевац Вајлд борса, преокрета београдских Вукова као и још неколико резултатски доста занимљивих утакмица.

Близанци у екипи Вајлд борса Брајан и Џереми Пејтон предводили су свој тим у више него убедљивој победи против нејаке екипе из Сомбора. Резултат од 68:0 на полувремену довољно говори о стању снага на терену. Чини се де је Крагујевац, од самог старта, истакао озбиљну кандидатуру за највиши пласман. 

Пантери из Панчева су сјајно отворили меч против Вукова, повели су са 12:0, али нису издржали у истом ритму до краја и "чопор са Аде" је, предвођен квотербеком Винијем Миротом, спречио изненађење и стигао до прве овосезонске победе.

Ејнџел вориорси нису имали већих проблема у Чачку са и Хантерсима из Врбаса а меч је обележио квотербек Ђорђе Аврамовић са чак пет бачених тачдаун пасова што му је донело и титулу играча сусрета.

У Новом Саду Дјукси су у јако тврдој и неизвесној утакмици славили против Плавих змајева а за победу им је био довољно хватање Саве Цимбаљевића у првој четвртини сусрета.

У оквиру дивизије Север одигран је и вероватно најзанимљивији сусрет овог викенда, у коме су Кикинђани били бољи од Грофова из Новог Кнажевца тек после продужетка. Треба напоменути да је екипа из Кикинде успела да надокнади 12 поена заостатка у самом финишу утакмице.

У сремском дербију Инђија Индианси су били бољи од Легионара из Сремске Митровице у неизвесном сусрету две по квалитету поприлично изједначене екипе.

Келти из Јагодине су, предвођени Ченсом Гарнером и Тајроном Гордоном, славили на тешком гостовању у Пожаревцу. Горштаци су бољом игром у другом полувремену сломили отпор Императора. Краљевачки Ројал краунси су, пред скоро хиљаду навијача, били и више него убељиви против Форестлендерса.

Наредни викенд носи посластицу за све љубитеље америчког фудбала у Србији. Након три године по први пут ће се у Крагујевцу сусрести вечити ривали и једине екипе које су освајале титулу првака Србије, Вајлд борси и Вукови.

Резултати првог кола:

Дивизија центар:

Крагујевац Вајлд Борси - Сомбор Келтс 74:0
Чачак Ејнџел Вориорс - Врбас Хантерс 33:7
Нови Сад Дјукс - Београд Плави змајеви 6:0
Вукови Београд - Панчево Пантерс 28:12

Дивизија Југ:

Пожаревац Аутлоус - Јагодина Келтс 36:38
Краљево Ројал краунс - Младеновац Форестлендерс 61:0
Земун Горштаци - Ниш Императори 26:14

Дивизија Север:

Инђија Индијанс - Сирмиум Легионари 14:13
Суботица Спартанци - Клек Кнајтс 20:42
Кикинда Мамути - Грофови Нови Кнажевац 42:34

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару