Златне Српкиње

Женска сениорска репрезентација Србије освојила је златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на шампионату Европе, који се од 3. до 6. марта одржава у Бреши.

Тим у саставу Јасна Шекарић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић забележио је у финалу резултат 1.150 кругова и нашао се на победничком постољу испред селекција Белорусије и Француске.

То је треће одличје за Србију на првенству у Бреши, након сребрне медаље Андрије Златића у ваздушном пиштољу и бронзе коју је освојила мушка сениорска репрезентација у истој дисциплини.

Занимљиво је да су све три наше репрезентативке обезбедиле пласман у финале и у појединачној конкуренцији. Шекарићева је у квалификацијама била четврта, Величковићева пета, а Зорана Аруновић седма.

Стојиљковић: сениорке потврдиле класу

Селектор стрељашке репрезентације Србије Зоран Стојиљковић оценио је да су сениорке, освајањем златне медаље у дисцилпини ваздушни пиштољ на шампионату Европе у Бреши, потврдиле класу.

"Јасна Шекарић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић још једном су показале да немају равноправне конкуренте у Европи", истакао је Стојиљковић.

Он је напоменуо да је Шекарићева и у појединачној конкуренцији била надомак освајања одличја, али да је на крају финале завршила на четвртој позицији.

"У борби за расподелу одличја одлучивале су нијансе, па је Јасна Шекарић остала без места на победничком постољу", пренео је Стојиљковић, додавши да је такмичење у Бреши показало да се наши такмичари налазе у доброј форми.

Селектор српског државног тима подсетио је да је пре Европског првенства рекао да је главни циљ ове сезоне обезбеђивање виза за Олимпијске игре у Лондону 2012. и да наступ репрезентације у Бреши треба посматрати само као добар тест.

Стојиљковић је прецизирао да је мушка сениорска репрезентација у дисциплини ваздушна пушка, у саставу - Немања Миросављев, Стеван Плетикосић, Драган Марковић, финално такмичење окончала као пета, али да се, стицајем околности, пласирала на четврто место.

"Русија је освојила златну медаљу, али је касније дисквалификована, због тога што је Денису Соколову одело било теже од прописаног максимума", закључио је Стојиљковић.

На Европском првенству у гађању ваздушним оружјем, које је одржано од 3. до 6. марта, Србија је освојила три медаље. Осим злата сениорки, одличја су узели Андрија Златић и мушки сениорски тим у дисциплини ваздушни пиштољ. У мушкој екипи били су Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи