Вон обезбедила глобус у спусту

Америчка скијашица Линдзи Вон обезбедила је мали кристални глобус намењен победници спуста у Светском купу пошто је у данашњој вожњи у Тарвизију заузела друго место иза Шведјанке Ање Персон.

Вон је вожњу у зимском центру на северу Италије завршила у времену један минут, 27 минута и 64 стотинке, док је Персон била бржа од ње за 71 стотинку.

Најбоља америчка скијашица освојила је други трофеј у сезони за само два дана пошто је јуче обезбедила тријумф у суепркомбинација. Вон већ сада може да буде задовољна резултатима које је постигла овог викенда пошто је смањила предност водеће у генералном пласману, Немице Марије Риш, на 136 бодова.

Осим Персон, која је забележила 42. победу у каријери и тиме избила на четврто место у историји Светског купа, и Вон на победничком постољу нашла се и трећепласирана Аустријанка Елизабет Гергл.

Такмичење у Светском купу наставља се сутра вожњом велеслалома у Тарвизију.

Резултати данашњег спуста:

1. Ања Персон (Шведска) 1:26,91 минута

2. Линдзи Вон (САД) 1:27,64

3. Елизабет Гергл (Аустрија) 1:28,08

4. Тина Мазе (Словенија) 1:28,14

5. Ингрид Жакмод (Француска) 1:28,20

6. Марија Риш (Немачка) 1:28,22

7. Елена Фанкини (Италија) 1:28,30

8. Маријан Абдерхалден (Швајцарска) 1:28,56

9. Брит Жаник (Канада) 1:28,65

10. Џулија Манкузо (САД) 1:28,75

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи