Звездо, настави да сијаш

Најтрофејнији клуб Србије на достојанствен начин прославио рођендан. Спортско друштво Црвена звезда је данас, 4. марта 2011. прославило 66. рођендан и на свечаности су 46. пут проглашени најбољи у протеклој години. Свечености су присустволи сви, од ветерана и легенди клуба, преко оних који су на добром путу да то постану, до најмлађих Звездаша.

Звезда је велика, највећа и стално ће сијати. У предходник годину дана остварено је много. Међутим, сви у црвено-белом су гладни трофеја и обећавају да ће следећи рођендан бити прославље са много више трофеја. Прослава рођендана је почела Звездином химном коју су отпевали мали звездаши Саша Синђелић и Раслав Секуловић из драмског студија МАБ.

Пре уручења награда најбољима у претходној години, присутнима се обратио Александар Боричић, председник УО СД Црвена звезда.

"Драги Звездаши, драги гости. У име свих Звездаша желим да вам честитам 66. рођендан и пожелим да наредну годину проведемо у весељу и да имамо још боље резултате. Тренутак је славља, али не смемо да заборавимо оне који нису са нама и који су изградили Звездино име  на светском нивоу. Имамо сјајне спортисте који постижу врхунске резултате у земљи и свету, имамо и успешне клубове. Када смо на Управном одбору разговарали о томе шта можемо још да урадимо, дошли смо до закључка да у овој години већ имамо успешне резултате. Веслачи су освојили титулу првака државе, кошаркаши су се квалификовали за најјаче јуниорско такмичење, одбојкашице и одбојкаши су освојили Куп Србије и има још могућности за нове трофеје. Треба да сви заједно, као некад, будемо сложна породица и надам се да ћемо показати колико је Звезда јака", рекао је Боричић.

Подељене су и награде:
- Најбољи пионир је Никола Миловановић
- Најбоља пионирка је Љубица Бранковић.
- Најбоља пионирска екипа су фудбалери
- Најбољи кадет је кошаркаш Марко Радоњић
- Милица Николић, џудисткиња је најбоља кадеткиња
- Кадети Рукометног клуба су најбоља кадетска екипа
- Најбољи јуниор је кикбоксер Дарко Милошевић
- Најбоља јуниорка је одбојкашица Ана Бјелица
- Јуниори Мачевалачког клуба су проглашени за најбољу јуниорску екипу.  
- Најбољи млади тренер је Марко Савић из Тениског клуба.
- Специјално признање добила је веслачица Нина Јовановић
- Специјално признање добио је и Атлетски клуб.
- Иван Ивановић је добио награду за медијску личност
- У име Пословног партнера "Газпром Њефта" награду је примио Јуриј Масијански, заменик генералног директора и руководилац функције за развој бизниса и спољне везе Нафтне индустрије Србије и члан Већа клубског савета ФК Црвена звезда.
- Најбољи тренер је Ратко Павличевић
- Милорад Кукић и Јован Аћимовић добитници су награда за Животно дело
- Одбојкаш Милош Терзић је Спортиста године.
- Најбоља спортисткиња Црвене звезде је стрелац Зорана Аруновић.
- Најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда Тениски клуб.

Професор доктор Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда, је поздравио скуп речима:
"Почаствован сам могућношћу да вас поздавим у име Спортског друштва и да вам свима честитам 66. рођендан и да у ваше и своје име честитам највећој спортској породици, највећој не само у Србији већ на овим просторима Европе. Честитам носиоцима признања и захваљујем им се на разултатима које су постигли. Када њих видимо, онда видимо и Звездине будућност . Нико не носи већи терет славе од Звезде, велика је одговорност на младима да у будућности донесу исти сјај. ФК Зведи смо обећали најбољг спонзора и, ево, имамо га. Звезда је више од спортског пројекта јер она представља најбољи и најлепши бренд наше земље. Ми који се налазимо на одређним местима, морамо да обезбедимо дух заједништа и услове да Звезда уради оно што хоће, може и мора. Хвала свима који Звезди  помажу, спортистима, најмлађима, који ће својим радом обрадовати и оплеменити наше друштво и прослављати Црвену зведу као највеће и најбројније Спортско друштво.

На крају званичног дела прославе сви добитници признања су  заједно са малим спортистима Црвене звезде на бини исекли рођенданску торту уз жељу да и следећи, 67. рођендан наше Црвене звезде прославе заједно у великом броју, али са још више титула и трофеја.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи