Три српске посаде у финалу

Српски веслачи наставили су са сјајним резултатима на Светском јуниорском првенству у Француској. Све три наше посаде које су се такмичиле у полуфиналу, лако су обезбедиле пласман у финале. У суботу у француском градићу Брив имаће прилику да освоје три медаље.

Дубл скул (Радоје Ђерић и Јован Јовановић) победио је у својој групи резултатом 6:25,92. Иза њих су остале посаде Литваније (6:26,68) и Кине (6:26,79). Ажурни организатор одмах је саопштио да је резултат нашег дубла најбољи, када се погледа и друга полуфинална трка. Тако да су наши момци већ виђени на трону.

- Слушамо савете тренера и заиста одлично делујемо на води. У финалу ће бити много теже, али ако пружимо максимум, одлично стартујемо, можемо се надати освајању једне од медаља - истакао је Радоје Ђерић.

У трци двојаца без кормилара Игор Луцић и Лука Ђорђевић оправдали су зашто их многи видео као наследнике Стојића и Јагара. Од старта полуфиналне трке су повели и тако је било до краха. Податак да су на пролазу од 1.000 метара имали чак шест секунди предности у односу на фаворизоване Бугаре, сам по себи говори. На крају су славили са 6:41,17, Бугари су били други са 6:42,54, док су Хрвати у финале ушли резултатом 6:44,56. Уз ове чамце у борби за медаље наћи ће се и Грчка (6:42,33), Француска (6:44,05) и Литванија (6:48,24).

- Неће нас заварати најбоље време које смо имали од свих посада које ће се борити за медаљу. Наш циљ је бити бољи од свих, али то не можете стално да понављате. Добро смо се увеслали и верујем да ћемо у финалу бити још бољи. Да ли ће нам то донети медаљу, показаће време - истакао је члан двојца Игор Луцић.

И скифиста Милош Васић, кога је организатор окарактерисао као једног од фаворита, наћи ће се у финалу. Он је своју трку завршио на другом месту, резултатом 7:03,51. Немачки скифиста био је за нијансу бржи (6:42,33), али ће Милош већ у суботу моћи да му се реваншира.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару