Пливање

Чавић: Честитао сам Фелпсу, био је бољи

Мајкл Фелпс победио је Милорада Чавића у финалу трке на 100 метара лептир на Светском првенству у Риму, а по објављивању резултата амерички пливач куртоазно је примио честитке од репрезентативца Србије.

Чавић је јуче критиковао Фелпса због ранијих изјава о костимима, који су на СП у Риму допринели обарању великог броја светских рекорда.

Српски пливач чак је рекао да је спреман да Фелпсу купи нови костим, како би њих двојица била у равноправном положају у финалној трци.

Новинарима на базену Форо Италико изгледало је као да Фелпс још није прешао преко Чавићеве критике, иако је српски пливач признао после трке да је Американац био бољи.

"Желим да одам признање Мајклу Фелпсу. Он може да уради све. То сам му рекао после трке, а он се само насмејао. Знао је и сам да је то тачно", изјавио је Чавић после трке.

Фелпс је након финала признао да су га Чавићеве изјаве додатно мотивисале.

"Како да ме не мотивише. Када неко прича такве ствари, још више се трудим. Волим овакве ситуације", казао је амерички пливач.

Фелпс је у финалу поставио нови светски рекорд од 49 секунди и 82 стотинке и то је први пут да је један пливач испливао 100 метара лептир испод 50 секунди.

Резултат испод 50 секунди имао је и Чавић - 49 секунди и 95 стотинки.

Чавић: Притисак је учинио своје

Најбољи српски пливач Милорад Чавић изјавио је после финалне трке на 100 метара делфин на првенству света у Риму, да је притисак учинио своје и да је због тога освојио "само" сребрну медаљу, изгубивши дуел са Американцем Мајклом Фелпсом.

"Био сам под великим притиском. Чак сам и током трке отежано дисао", изјавио је Чавић

Најуспешнији пливач Србије свих времена одао је признање Фелпсу, назвавши га "великим пливачем".

"Био је много брз. У другом делу трке Фелпс је нагло појачао темпо, а ја нисам успео да одговорим на прави начин.. Рекао сам му после трке да га сматрам највећим пливачем данашњице", рекао је Чавић.

Досадашњи светски рекордер је признао да се сада, када је трка завршена, осећа као да је скинуо велики терет са плећа.

"Притисак уочи трке је био толико велики, да сада осећам право олакшање", рекао је Чавић.

Наш сјајни пливач у понедељак је освојио златну медаљу на упола краћој стази резултатом 22,67 секунди.

Успешан наступ репрезентативаца Србије у Риму крунисан је јуче сензационалним тријумфом Нађе Хигл на 200 метара прсним стилом.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару