Министарка жели да награди Чавића

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић покренуће, на првој наредној седници Владе, иницијативу за доделу награде од 30.000 евра Милораду Чавићу поводом освајања прве златне медаље за Србију на светским првенствима у пливању.

Према важећој Уредби о додели националних признања и награда за посебан допринос развоју и афирмацији спорта, спортисти добијају награде само за медаље освојене у олимпијским дисциплинама, а дисциплина у којој је Чавић пре четири дана освојио титулу светског шампиона, 50 метара делфин стилом, не спада у олимпијске.

"Милорад Чавић је постигао успех који мора бити адекватно награђен, јер је освајањем злата у овој трци на најбољи могући начин представио Србију у свету", изјавила је министар омладине и спорта у образложењу одлуке о покретању иницијативе..

Самарџић Марковић је истакла изузетност успеха најбољег српског пливача.

"Изузетност овог успеха захтева ванредну иницијативу, како би пливач коме је Министарство омладине и спорта већ доделило 247.500 евра на име награда за досадашње успехе, био и овај пут адекватно награђен од стране државе за коју наступа", наводи се у саопштењу Министарства.

" Спорт је сигурно најуспешнија делатност у нашој земљи, најбољи бренд који Србија тренутно има и представља одличан пример промовисања кутурног идентитета нације у целом свету", изјавила је министарка омладине и спорта Самарџић Марковић.

Ресрони министар ће у периоду од 31. јула до 2. августа боравити у Риму, на позив Ватерполо савеза Србије, како како би пружила подршку нашим ватерполистима у финалној утакмици Светског првенства против репрезентације Шпаније.

Министарка ће ову посету искористити и за унапређење билатералних односа, не само са високим званичницима Италије надлежним за спорт, већ и са присутним представницима других земаља.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару