Стрељаштво

Миросављев осми у гађању МК пушком

Репрезентативац Србије у стрељашву Немања Миросављев заузео је осмо место у гађању МК пушком 60 метака лежећи на шампионату Европе у Осијеку са 697,1 кругом.

У истој дисциплини Миленко Себић био је десетопласиран са 595 кругова, док је Стеван Плетикосић заузео 21. позицију са погођена 593 круга.

Титулу је освојио Кристијан Планер из Аустрије са 702 круга, сребро је припало Аустријанцу Марију Кноглеру (700,9), а бронза Валеријану Совплану из Француске са ?? 700,4 круга.

Селектор српских стрелаца Зоран Стојиљковић истакао је након финала да су наши репрезентативци пропустили не само шансу да буду у финалу, вец и да резултатом буду конкурентнији у плеј офу.

"Миросављев је меч у основном делу завршио са деветком. Да је имао центар сигурно би био у финалу и не би морао да се троши у распуцавању. Слично је било и са Себићем - у првој серији је у првих пет метака имао осмицу, а то се у овој дисциплини не прашта. Плетикосић је са једном слабом серијом, и то петом од 97 кругова, испустио прилику за пласман у завршницу", прецизирао је Стојиљковић.

Миросављев, који је у плеј офу имао две деветке, нагласио је да се није одавно десило да једна репрезентација у два дана два пута има резултате за екипно злато.

"Честитам Плетикосићу и Себићу на одличним резултатима. Да су се наше данашње серије рачунеле за екипни део били бисмо поново шампиони Европе. Што се тиче мог финала, добро сам почео, након чега је почела да ме боли лева рука. Пробао сам да умањим бол неким вежбама, али није помогло. Ипак, резултат у финалу није био лош, имајући у виду да су противници сјајно гађали", оценио је Миросављев.

Након завршетка прве дисциплине у мушком сениорском програму на шампионату у Осијеку, српски стрелци остварили су одличан резултат - освојили екипно злато, имали једно финале у појединачној конкуренцији и тројицу пласираних међу 25 најбољих стрелаца у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару