Касару девета етапа

Француски бициклиста Санди Касар победник је девете етапе Трке око Француске, која је у дужини од 204,5 километра вожена од Морзине до Сен Жан де Моријена. Жуту мајицу преузео Шлек, који је био други на данашњој етапи, трећи је кроз циљ прошао Кунего. У среду десета етапа од Шамберија до Гапа.

После једне од најтезих етапа на овогодишњој трци, жуту мајицу преузео је Енди Шлек из Луксембурга, пошто је досадашњи лидер у генералном пласману Аустралијанац Кардел Еванс заостао више од осам минута.

Етапа је протекла у великој борби Шлека и Шпанца Алберта Контадора, највећег фаворита за победу на најпрестижнијој светској трци. На крају ниједан од њих није успео да стекне предност и кроз циљ су прошли заједно као шестопласирани и седмопласирани, два секунда након победника.

Тако је Шлек успео да обуче жуту мајицу и да сачува предност у односу на Контадора од 41 секунда, па се до краја трке очекује њихова жестока борба за победу.

Светски шампион Еванс није могао да се супродстави Шлеку и Контадору на изузетно стрмим успонима уз Алпе и после половине етапе практично се предао. Кроз циљ је прошао као 42, осам минута и девет секунди после победника и опростио се од борбе за титулу.

Американац Ленс Армстронг је шансе да се бори за осму титилу на Туру изгубио у недељу, када је два пута пао, али је данас возио веома добро и за победником је заостао 2,50 минута.

Сутра је на програму десета етапа, која ће у дужини од 197 километара бити вожена од Шамберија до Гапа.

Резултат девете етапе:
1. Санди Касар (Француска, ФЂ) 5:38,10
2. Луис Леон Санчес (Шпанија, Касе д'Епарње) исто време
3. Дамјано Кунего (Италија, Лампре) исто време
4. Кристоф Моро (Француска, Касе д'Епарње) + 2 секунда
5. Антони Шарто (Француска, Ббокс) + 2
6. Алберто Контадор (Шпанија, Астана) +2
7. Енди Шлек (Луксембург, Саксо Банк) +2
8. Самјуел Санчес (Шпанија, Еускалтел) +52
9. Хоаким Родригес (Шпанија, Каћуша) +2,07
10. Леви Лепхајмер (САД, Радиошак) +2.07

Генерални пласман
1. Шлек 43:35,41
2. Контадор + 41
3. С. Санчес + 2,45
4. Денис Менчов (Русија) + 2,58
5. Јирген ван дер Брек (Белгија) + 3,31
6. Лепхамер + 3,59

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи