Београд домаћин ЕП у пливању перајима

Првенство Европе у пливању перајима и брзинском роњењу за јуниоре, које ће се од 14. до 18. јула одржати у Београду, представља по броју земаља учесница и пријављених такмичара једну од најзначајнијих овогодишњих спортских манифестација за млађе категорије у Србији.

На такмичењу које организује Савез организација подводних спортова Републике Србије (СОПАС), у сарадњи са ронилачким клубом Калипсо, учествоваће више од 250 спортиста млађих од 18 година, из чак 18 европских земаља.

Учешће на 12. шампионату Европе у пливању перајима и брзинском роњењу, осим Србије, потврдили су још Русија, Немачка, Италија, Аустрија, Француска, Шпанија, Чешка, Словачка, Украјина, Белорусија, Естонија, Хрватска, Грчка, Турска, Пољска, Финска и Мађарска.

Најбољи млади пливачи Европе за медаље ће се борити у 11 пливачких и четири ронилачке дисциплине од 14. до 16. јула на базену Спортског центра Ташмајдан, као и у трци на 6.000 метара и штафети 4x3.000 метара на Ади Циганлији.

Репрезентација Србије наступиће са девет представника на шампионату, а селектор Никола Јовановић у екипу је уврстио Јелену Капор, Сару Глигић, Марију Јоксимовић, Машу Сеферовић, Ивану Газикаловић, Игора Мијатовића, Иву Пејовића, Лазара Златића и Владислава Паскаша.

Председник СОПАС Божана Остојић истакла је да је основни циљ организатора да промоцијом првенства што више младих људи упозна са тим "занимљивим и динамичним пливачким дисциплинама".

"Улаз на сва такмичења је бесплатан, па се надамо да ће ово првенство допринети популаризацији нашег спорта. Шампионат представља и прилику да вредности наших талентованих спортиста проверимо у најјачој европској конкуренцији", рекла је она.

Свечано отварање континенталног шампионата заказано је за уторак у 15 часова, на базену СЦ Ташмајдан, а европском првенству присуствоваће и велики број челних људи Светске ронилачке федерације (ЦМАС), међу којима су и председник Спортског комитета те организације Шпанац Хавијер Дуран Солер и први човек Комисије за пливање перајима Француз Мишел Гуран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару