Стонотенисерке изгубиле од Швеђанки

Женска стонотениска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале друге дивизије првенства света у Москви пошто је у полуфиналу изгубила од селекције Шведске са 3:2.

Овим поразом наше стонотенисерке пропустиле су прилику да изборе пласман у шампионску дивизију, а за то им је била потребна победа над Швеђанкама.

Права је штета што наша женска екипа није остварила успех мушког националног тима, који је раније победио Белгију и изборио повратак у елитну конкуренцију пласиравши се у финале друге дивизије.

Стонотенисерке су водиле против Швеђанки са 2:1 и чинило се да ће ипак успети да забележе пресудну победу. Међутим, Габријела Фехер је изгубила од Матилде Екхолм за изједначење на 2:2, да би одлучујући поен за скандинавску селекцију освојила Карина Јонсон савладавши Монику Молнар са 3:0. 

Појединачни резултати:

Шведска - Србија 3:2
Матилда Екхолм - Моника Молнар 3:1 - 11:5, 7:11, 11:6, 11:9
Карина Јонсон - Габријела Фехер 1:3 - 8:11, 8:11, 11:8, 7:11
Малин Петерсон - Ана Марија Ердељи 0:3 - 7:11, 7:11, 9:11
Матилда Екхолм - Габријела Фехер 3:2 - 5:11, 9:11, 11:8, 13:11, 11:7
Карина Јонсон - Моника Молнар 3:0 - 11:1, 11:8, 11:5

Шведска ће у финалу светског првенства друге дивизије играти против Турске, која је победила Бразил са 3:0, док ће Србија и Бразил играти за треће место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи