Украјина кандидат за ЗОИ 2022.

Украјински председник Виктор Јанукович рекао је да та земља планира да се кандидује за добијање домаћинства Зимских Олимпијских игара 2022. године.

Јануковић је приликом посете граду Лавову рекао да званичници Олимпијског савеза почињу да раде на припреми кандидатуре за ЗОИ 2022. године и да за тај велики посао "има довољно времена".

Међународни олимпијски комитет (МОК) ће домаћина ЗОИ 2022. године изабрати 2015. године.

Украјина ће заједно са Пољском организовати Европско фудбалско првенство 2012. године, а Јануковић је обишао радове у Лавову, пошто Украјина касни са припремама.

Европска фудбалска унија (УЕФА) је у неколико наврата упозорила Украјину да би због кашњења могла да изгуби организацију Европског првенства.

Председник Уефе Мишел Платини недавно је изјавио да би та организација могла да замоли Немачку или Мађарску да са два стадиона буду ко-организатори турнира.

Медији спекулишу да ће од украјинских градова домаћини Европског првенства бити само Кијев и Доњецк, а да ће Лавов и Харков бити изостављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи