Басо на корак до тријумфа

Италијан Микеле Скарпони победник је најтеже, 19. етапе бициклистичке Трке кроз Италију, која је у дужини од 195 километара вожена од Бреше до Априке, а вођство у генералном пласману преузео је њергов сународник Иван Басо.

Одлука о победнику овогодишњег Ђира највероватније је пала данас на успону на Пасо дел Мортироло. Тројица италијанских бициклиста Скарпони, Басо и Винћенцо Нибали кренули су бег и до врха превоја стекли су предност у односу на групу у којо је био водећи Шпанац Давид Аројо од око два минута.

Аројо је уочи ове етапе имао предност од 2,27 минута и још је имао шансу да сачува вођство, поготово након вратоломне вожње низбрдо, у којој је успео да смањи заостатак за водећом тројком за читав минут.

Тада је, међутим, уследио нови успон и Шпанац више није имао снаге. Водећи су из километра у километар појачавали темпо и на крају су кроз циљ прошли са предношћу од три минујта и пет секунди.

То је значило да је Аројо две етапе пре краја изгубио розе мајицу, коју ће сутра у претпоследњој етапи носити Басо. Италијан сада има предност од 51 секунде у односу на Ароја, а пошто ће се и сутра возити кроз брда, шнасе Шпанца да се врати на прво место су готово никакве.

Суботња 20. етапа биће вожена у дужини од 178 километара од Бормија до Понте ди Лења.

Резултат 19 етапе
1. Микеле Скарпони (Италија) 5:27,04
2. Иван Басо (Италија) исто време
3. Винћенцо Нибали (Италија) исто време
4. Александар Винокуров (Казахстан) +3,05
5. Јохан Гадре (Француска) +3.05
6. Кадел Еванс (Аустралија) + 3,05
7. Давид Аројо (Шпанија) + 3,05
8. Карлос Састре (Шпанија) + 3,05
9. Бранислав Самолиај (Белорусија) + 5,27
10. Марко Пиноти (Италија) + 5,27

Генерални пласман
1. Басо 81,55,08
2. Аројо + 0,51 минут
3. Нибали + 2,30
4. Скарпони + 2,46
5. Еванс + 4,00

6. Састре + 5,32

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи