Најављују рат у рингу

У Есену надомак Гелзенкирхена одржана је конференција за новинаре поводом предстојећег меча за титулу светског шампиона тешке категорије између актуелног шампиона Виталија Кличка и изазивача Алберта Созновског .

Овај спектакуларни догађај одржаће се 29. маја на стадиону фудбалског клуба Шалке у Гелзенкирхену, а организатори очекују пун стадион са 61 000 гледалаца и најављују до сада највећи спектакл у Немачкој.

Промотер Том Лефлер из Америке рекао је да љубитељи бокса могу да очекују квалитетне борбе које ће моћи да се гледају уживо крај малих екрана на немачком РТЛ-у, а у Америци и Канади по систему "плати па гледај" по цени од 25 долара по домаћинству само за програм са стадиона Шалкеа.

Лефлер је том приликом новинарима најавио српског боксера Ненада Боровчанина који ће боксовати у уводном програму, рекавши да га од недавно тренира Виталијев тренер Фриц Здунек и да је ово за Ненада шанса да успе као боксер али и да промовише српски спорт. Затим га је позвао да се фотографише са шампионским појасем ВБЦ верзије, како би га мотивисао да га једног дана освоји, после чега је Боровчанин дао интервју за немачки РТЛ.

У обраћању медијима Кличко је рекао следеће:

- Припреме за меч су завршене и сада само размишљам о мечу у суботу. У доброј сам форми и спреман сам за меч. Созновског поштујем, знам да је максимално припремљен и да долази да ми преотме појас, али ја му то нећу дозволити. Не постоји нико ко ми може одузети шампионски појас. И ја ћу то доказати у суботу!

Созновски је добио реч одмах након шампиона:

- Никада у животу нисам био спремнији него сада. Дошао сам у Немачку да победим и узмем појас. Желим да уђем у историју бокса и то ћу урадити у суботу!

Ненад Боровчанин боксоваће против најбоље котираног боксера у Кенији Рејмонда Оцинга и покушати да забележи 26-у победу у каријери без пораза и тако освоји нове бодове на светској ранг-листи.

- Максимално сам припремљен за меч. Провео сам четири паклене недеље тренинга на Тиролу и у доброј сам форми. Ову седмицу радимо лагане тренинге и са тренером припремам тактику за протвника. Боксовати у програму када боксују браћа Кличко посебна је част, јер су то догађаји који спадају у највишу класу спортских догађаја у целом свету. Моја шанса је једино у победама на њиховим спектаклима и ја ћу дати све од себе да ту шансу искористим - рекао је Ненад Боровчанин

До сада је продато 36.000 карата по цени од 30 до 800 еура, а до суботе се очекује да буде распродат и остатак карата. Најављен је и велики број гледалаца из наше дијаспоре, који ће бодрити српског боксера.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи