Најмлађи за понос

Најмлађи српски куглаши и куглашице освојили су у Ријеци, на другом пионирском и седмом кадетском поједначном Светском купу четири медаље: злато и три сребра.

Златом се окитио Роберт Ерњеши (кадети - појединачно), сребром Марко Антић (пионири - појединачано) и Милана Павлци (кадеткиње - појединачно) као и пионирски пар Хермина Лукач и Марко Антић!

Репрезентивац Сенте Роберт Ерњеши освојио је златну медаљу срушивши на стазама куглане Замет 641 чуњ што је уједно и најбољи резултат тродневног такмичења.

У конкуренцији пионира репрезентативац Словена из Руме Марко Антић окитио се сребрном медаљом са 553 чуња (по сетовима 134, 138, 146 и 135)! Злато је припало Машару Бранћеку са 562 чуња!

У преподневном програму сребрну појединачну кадетску медаљу освојила је Милана Павлиц са 559 чуњева.

У бодовању нација, Србија је прва код кадета са 2.311 чуњва, испред Чешке са 2.295 и Словачке са 2.275 чуњева. У конкуренцији пионира, Србија је друга нација са 2.171 чуњем. На првом месту, два чуња више имали су Мађари, трећа је Словенија са 2.165 чуњева.

Ерњеши је почео је сјајно - 160 чуњева у првом сету, потом је имао изванредна 173 чуња, а завршио је са 152 и 156 чуњева што му је и донело златну медаљу. Претекао је Словака Ерика Куна за - један чуњ!

- Играо сам добро, труд и одрицања на тешким тренинзима у последња три месеца су се исплатили - причао је ознојени Робрет Ерњеши, који је изгледао као да је изашао из базена, а не са стаза - Очекивао сам медаљу, а пресрећан сам што је стигла - златна.

Словак Куна је био опасан ривал, у трећем сету имао је 121 чуњ у „пуне", са много деветки и осмица:

- Био је на стази до моје, пратио сам његов резултат, али ме није оптерећивао нити плашио, већ напротив, дао ми је мотив да се још више потрудим - додао је Ерњеши.- Био сам близу и личног рекорда од 655 чуњева. Драго ми је и што сам пребацио границу од 600 чуњева, био сам последњих месеци у кризи и сада ми је лакнуло...

Марко Антић,  који је почео код тренера Славка Перенчевић у Руми,  је после меча признао.

- Дошао сам да освојим медаљу, за то сам се спремао. Уместо једне имам две, обе сребрне, у игри парова са Хермином Лукач и појединачно. Можда сама могао и до злата у појединачном финалу. У последњем сету имао сам два „пробијања"  у чишћењу и то је одлучило првака ... У трећем сету сам и четири пута промашио и када се све сабере - био сам веома близу титули...

Репрезентативка Србије Милана Павлиц, освојила је сребрну појединачну медаљу. У дворани Замет, Милана Павлиц је оборила 559 чуњева и за девет чуњева измакла јој је златна медаља!

- Срећна сам због овог трофеја, али искрено, могло је и мало боље - рекла је Милана Павлиц. - У три „бацања" резултат је стално растао, у квалификацијама сам имала 538 чуњева, у паровима, где сам са Робертом Ерњешијем освојила пето место, 541 чуњ и сада 559 чуњева. Критични тренутак био је у трећем сету када сам промашила „сељака" у 28. хицу и  нисам имала прелаз у пуне.  Добро сам почела са 153, после сам одиграла уједначено 135, 134 и 136 али је, ипак, мало недостјало до златне медаље...

Наша пионирка Хермина Лукач, која је са Марком Антићем освојила сребро у пару, изгорела је у превеликој жељи. Добро је почела, са 140 чуњева, да би потом уследила криза (113) и завршила је са два просечна сета 125 и 122, укупно округло 500 чуњева за шесто место:

- Када је највише требало имала сам најмањи резултат у три дана Светског купа - разочарана је Хермина Лукач. - У паровима сам имала 544 чуња и да сам поновила имала бих сигурно медаљу. И у квалификацијама сам имала више, 519 чуњева...

Медаље је уручивао и председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерациеј ФИК НБЦ Урош Драгојловић. Српским  куглашицама и  куглашима је, уз два селектора Љубомира Штетина (пионири и пионрике) и Љубисава Перишића (кадети и кадеткиње), асистирао и селектор јуниора Војко Павловић.

На првом Светском купу у Задру 2008. пионирка Милана Павлиц освојила је поједначно злато и злато у пару са Иваном Анђелковићем, а Иван Анђелковић је освојио појединачну бронзу

Резултати, дуги Светски куп за пионирке, појединачно финале: 1. Валентина Павлаковић (Хрватска) 547, 2. Патриција Бизјак (Словенија) 538, 3.Елсина Кабоцкова (Чешка) 519...6. Хермина Лукач (Србија) 500 чуњева итд.

Појединачно финале, пионири: 1. Јанош Бранћек (Мађарска) 562, 2. Марко Антић (Србија) 553, 3. Леон Пасицек (Чешка) 542 чуња.

Седми појединачни Светски куп за кадеткиње, појединачно финале: 1. Марта Дужинска (Пољска) 568, 2. Милана Павлиц (Србија) 559, Ника Цвитковић (Хрватска) 554 чуња итд.

Појединачно финале, кадети: 1. Роберт Ерњеши (Србија) 641 чуњ, 2. Ерик Куна (Словачка) 640, 3. Мартин Ратмајер (Аустрија) 608 чуњева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи