Јовановић најбржи

Јуниор Шумадије из Аранђеловца Урош Јовановић победио је у другој омладинској трци категорије 1.1 за светске бодове „Трофеј сајамских градова“, коју је успешно организовао БС Војводине и клуб Вело под покровитељством Скупштине града Новог Сада.

Урош Јовановић је стазу Нови Сад - Петроварадин - Иришки венац - Ириг - Врдник - Велики Раденци - Манђелос - Свилош - Банаштор - Беочин - Сремска Каменица - Петровардин (108 км) прешао за 3:20,08 часова и соло стигао на циљ, са преко три минута бољим временом од Милоша Стојановића из краљевачког Металца  и преко пет минута бољим временом од трећепласираног Николаја Иванова (Бугарска, Бургас).

- Српски бициклисти су тактички сјајно возили у трци. Прво је побегла група од шест возача са четири такмичара из Србије, потом је Урош Јовановић кренуо у успешан бег а остатак српских бициклиста га није ловио, затим се издвојио и Милош Стојановић и поново српски бициклист нису „мењали", тако да је трка завршена првим и другим местом за бициклисте из Србије - каже Драган Достанић шеф струке у чачанском Борцу и председник БС Србије који је пратио трку. - У целини, одлични резултати српских бицклиста, у првој трци је победио Лазар Јовановић из Борца, а Алекса Величковић из Шумадије био је трећи. Честитке и организатору на успешно спроведној трци која има велики углед у региону...

Резултати, друга трка „Трофеј сајамских градова", 108 км: 1. Урош Јовановић (Шумадија, Аранђеловац) 3:20,08 часова, 2. Милош Стојановић (Металац, Краљево) + 3,09 минута заостатка, 3. Николај Иванов (Бугарска, Бургас) +5,15 минута, 4. Лазар Јовановић (Борац) + 5,18, 5. Блаж Клеменчич (Словенија, Раденска) + 45,22, 6. Марко Даниловић (Борац) + 5,28, 7. Алекса Величковић (Шумадија) + 5,29 итд. Учествовало близу 50 бициклиста из Грчке, Словачке, Словеније, БиХ, Бугарске и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи