Новосађани корак до купа

Шахисти новосадског ШК-а победили су у гостима Крагујевац са 3:1 и тако се приближили освајању Купа Србије. Највеће заслуге за овај успех припадају Мурољубу Лазићу, који до сада има стопостотан учинак, и Владиславу Неведничију. Финале се ѕавршава у понедељак.

У дербију петог кола завршног турнира у Крагујевцу, Новосађани су славили захваљујући Мирољубу Лазићу, који до сада има стопостотан учинак, и Владиславу Неведничију, док су ремизирали Александар Ковачевић и Драган Шолак.

Новосадском ШК на руку иде и 2:2 у мечу браниоца Купа Србије, београдске Ласте против Нишког ШК.

Милош Павловић је донео цео поен Ласти, реванширао се Миодраг Перуновић порив Бобана Богосављевића, а ремизирали су Брењо-Мартиновић и Остојић-Максимовић.

Остали резултати петог кола: Водовод БГ-Београд Беопубликум 0:4, Слобода (Ужице)-Раднички КГ 0,5:3,5, Херцеговац (Гајдобра)-ОШК Параћин 1,5:2,5, Трепча-"Иван Курјачки" (Панчево) 0,5:3,5, Поштанска штедионица-ПТТ Београд 1:3, Богослов (Београд)-Србобран 2,5:1,5, Политика ПЕП-Борча 2,5:1,5.

На табели води Новосадски ШК са 13 меч бодова и 13,5 освојених поена, испред Ласте са 10 (13,5), те Беопубликума и Радничког са по 10 (12,5). Следе "Иван Курјачки" 9 (12,5), Водовод КГ 9 (11) и ОШК Параћин 9 (9), док Нишки ШК има 8 (11).

У претпоследњем, шестом колу сутра (16) играју: Новосадски ШК-Ласта, Беопубликум-Раднички, ОШК Параћин-Водовод КГ, "Иван Курјачки"-Нишки ШК, Слобода-Водовод БГ, Поштанска штедионица-Херцеговац, Политика-Трепча, Борча-Србобран.

Финални турнир за Куп Србије завршава се у понедељак, 24. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи