Богатији и од самог "ђавола"

Њујоршки бејзбол тим Јенкис најбогатији је клуб на свету, пише амерички магазин Форбс. Шампиони МЛБ лиге испред Манчестер јунајтеда, који је до сада држао ту ласкаву титулу. Следе Реал, Далас каубојс и Барселона. Бренд Јенкиса вредан 328 милиона долара, читава организација 1,6 милијарди.

Грб Манчестер јунајтеда више није највреднији знак у светском спорту. пише Форбс. Од сада, највећу вредности имају укрштена слова њујоршких Јенкиса, чија је вредност процењена на 328 милиона долара.

Скоку вредности најбољег међу њујоршким спортским клубовима допринела је чињеница да су протекле сезоне освојили 27. титулу првака америчке професионалне безбол лиге, као и да су у Бронксу отворили нови стадион, чиме су приходе повећали за чак 40 одсто.

Према процени Форбса, бренд Јенкиса у овом тренутку вреди 328 милиона долара, што износи 21 одсто укупне вредности организације (1,6 милијарди долара), рачунајући играче.

На другом месту је Манчестер јунајтед, чији знак вреди 285 милиона долара, односто 16 одсто укупне вредности тима са Олд Трафорда, која изности 1,835 милијарди долара.

На трећем месту је мадридски Реал, а следе Далас каубојси, Барселона и Бајерна.

Форбес, Топ 10 светских спортских брандова (у милионима долара):

1. Њујорк јенкис 328

2. Манчестер јунајтед 285

3. Реал Мадрид 240

4. Далас каубојс 208

5. Барселона 180

6. Бајерн Минхен 178

7. Арсенал 176

8. Бостон ред сокс 163

9. Њујорк метс 158

10. Њу Ингланд патриотс 156

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи