Стевићу титула на друму, Дер најбољи на хронометар

Бициклистички олимпијац Партизана Иван Стевић освојио је титулу шампиона Србије у категорији елита у друмској вожњи, победивши на кружној стази у Нишу око Спомен парка Бубањ.

Седам кругова по 19 километра (133 км) Стевић је прешао за 3:20,04 часа и одспринтао на циљу другове из клуба Есада Хасановића и Небојшу Јовановића. Четврти је стигао Жолт Дер (Партизан), који се окитио титулом у вожњи на појединачни хронометар.

Најбоља екипа је Партизан испред Железничара МБН и краљевачког Металца.

Титулу у категорији возача до 23 године одбранио је Суботичанин Габор Каса (Спартак) који је био бржи од два репрезентативца Железничара МБН, Јована Рајковића и Александра Дукића.

Злато и сребро у јуниорској трци на 114 километра освојили су возачи Партизана Никола Козомара и Светислав Благојевић, обојица у времену 3:14,23 часа, док је трећи био Милош Стојановић из краљевачког Металца у времену 3:17,17 часова. Најбољи клуб био је Партизан испред Црвене звезде.

У категорији елита у вожњи на хронометар репрезентативац у мајици Партизана Жолт Дер је 32 километра прешао за 38,48 минута. Његов сувозач из екипе Есад Хасановић је освојио сребро са временом 40,40 минута, док је трећи био Драган Спасић из нишког Железничара МБН са 44,04 минута. Интересантно да су исти возачи били на постољу и лане, с тим што је Хасановић био први, Дер други, а Спасић је и тада био бронзани.

Најбољи у категорији бициклиста до 23 године су били Габор Каса (Спартак) са 41,29 минута, Ђорђе Јовановић (Борац) са 42,15 и Миланко Петровић (Металац) са 42,38 минута.

Јуниори су се надметали на стази од 23 км, а на првом и другом степенку постоља нашли су се возачи Партизана Никола Стефановић (40,33 минута) и Никола Козомара (31,47), док је трећи стигао Јован Зекавица (Борац) са 31,54 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару